Piksi: Zaslužili smo ovo, nemamo limit!

FIFA World Cup 14. nov 202123:16 > 23:388 komentara
Dragan Stojković
REUTERS/Pedro Nunes

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je izuzetno zadovoljan zbog pobede nad Portugalom i plasmana na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataro i istakao da je njegov tim to potpuno zaslužio.

Orlovi su u odlučujućem meču kvalifikacija savladali Portugalce u Lisabonu sa 2:1, a pobedonosni gol je dao Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

Povezane vesti

Mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali zaslužili da pobedimo. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu sa dubokim uverenjem da možemo da dobijemo, bez obzira što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke„, rekao je Stojković neposredno posle utakmice.

Usledio je niz pohvala na račun igrača.

Mi smo govorili od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale, to se i desilo. Znalo se da nas samo taj rezultat vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, zrelost, ponašanje, požrtvovanost, poštovanje svih principa koje sam tražio… To je sve donelo da Srbija večeras treba da bude ponosna. Ništa se ne bi promenilo ni da je ostalo nerešeno. Zaslužuju čestitke i Srbija treba da slavi noćas„.

Iznenađujuća odluka je bila ostavljanje Mitrovića na klupi. Ispostavilo se da je, ipak, bila prava…

E, pa sad, ne znam šta da kažem. Moj posao je da osmislim, da im prenesem, da ih ubedim da mogu, sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se završilo. Sa taktičke strane smo odradili posao i objasnili igračima šta treba da rade na terenu. Prelepa igra i zaista smo verovali u to, ja sam stalno govorio da niko od protivnika nema krila da leti, to je igra 10 na 10 na terenu, pokazali smo veliko srce, veliku volju i motivaciju. Vratilo se onako kako treba. Ovo je velika stvar. Juče su me pitali na koferenciji od 84, tradicije postoje da bi se rušile. Posle 37 godina srušili smo tradiciju i ostvarili veliku pobedu„.

Put u Katar je overen, šta dalje?

Nemamo limit, mi ćemo posle ovoga analizirati sve, a sve što smo uradili uradili smo perfektno. Pokazali smo na kraju da smo mi bolji. Videćemo za kasnije. Imamo potencijal za mnogo veće stvari„, zaključio je Stojković.

Komentari

Vaš komentar