Piksijevo iznenađenje: Živković!

FIFA World Cup 13. nov. 202122:00 > 22:0415 komentara
Podeli:
Andrija Živković
FSS

Poslednji trening je okončan, probe na terenu – više nema. Srbija na Portugal, u utakmici odluke i spektaklu o kojem fudbalski Lisabon razdragano priča. Nedelja, 20.45 stadion „Da luž“, za navijače u Srbiji direktan prenos i bogat program na Novoj S i Sport klubu tokom čitavog dana.

Od izveštača iz Lisabona

Najinteresantnija tema, poslednjih sati, obitava u ravni – ko će u nedelju na ranjenog Golijata? Svrgnutog šampiona Evrope, nedorečenog i u aktuelnim kvalifikacijama, domaćina u Lisabonu. Žednog pobede i prvog mesta u grupi.

Lisabonski "Dan D"

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, umešno je tokom čitavog ciklusa dozirao energiju i raspoređivao snagu kompletnog tima. Sa zamahom kvalifikacija dobio je 15 momaka od poverenja, spremnih u svakom trenutku da iznesu terete zahtevnih borbe u kontinuitetu. I nema mnogo dilema u konačnoj objavi 11 startera za završnu predmondijalsku bitku.

U formaciji 3-4-2-1, „orlovi“ će napasti Portugalce iz kompletno raspoloživog oružja.

Najveće iznenađenje mogao bi da bude – Andrija Živković na poziciji desnog spoljnjeg. Poslednjih dana, u stručnom štabu srpskog tima, sazrelo je ubeđenje da prvotimac PAOK-a igra u odličnoj formi i ima snagu da iznese utakmicu odluke. Sudeći prema aktuelnoj konstelaciji, Živković je u velikoj prednosti ispred Nemanje Radonjića i Filipa Mladenovića. I samo radikalan zaokret u razmišljanjima stručnog tima mogao bi bivšeg prvotimca Partizana da izbaci iz startnog tima.

Marko Grujić
FSS

Ostale dileme nestale su sa poslednjim radnim satima srpskog državnog tima.

Mesto ispred mreže rezervisano je za Predraga Rajkovića. U defanzivnoj liniji dresove su kaparisali Nikola Milenković i Strahinja Pavlović. Između Partizanovih učenika stajaće, najverovatnije, Miloš Veljković. U maloj je prednosti ispred Stefana Mitrovića.

Centralna mesta u veznoj liniji rezervisana su za Sergeja Milinkovića Savića i Nemanju Gudelja.

Poziciju na levoj strani pokrivaće oporavljeni Filip Kostić.

Ni u napadačkom redu nema velikih nepoznanica. Najbliži golu Portugala biće Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, sa pozicije iza dejstvovaće kapiten Dušan Tadić.

O svemu ostalmom pričaće – istorija. Dan odluke je pred vratima…

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar