Poljaci besni na Uefu

FIFA World Cup 29. mar 202214:433 komentara
REUTERS/Russell Cheyne

Poljska večeras od 20.45 u Horzovu uz direktan prenos na Sport klubu HD dočekuje Švedsku u finalu baraža za učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Domaćini će biti značajno oslabljeni i za to krive Uefu. Poljacima će nedostajati vrlo važni igrači Bartos Salamon, Arkadiuš Milik i verovatno Kristof Pjatek. Svi su se povredili u kako Poljaci nazivaju „najnepotrebnijoj prijateljskoj utakmici u istoriji“, koju su u četvrtak igrali protiv Škotske.

povezane vesti

Škotima je utakmica polufinala baraža sa Ukrajinom odložena, dok se meč Poljske i Rusije u istoj fazi nije igrao jer su Rusi izbačeni pa su Poljaci u finale prošli bez borbe. Zato je UEFA, koja je tako ostala bez novca od televizijskih prava za čak dva važna meča, smislila da štetu kompenzuje utakmicom između dva učesnika polufinala baraža.

Poljaci nisu hteli da igraju prijateljsku utakmicu samo pet dana pre najvažnije takmičarske, ali su pali pod velikim pritiskom UEFA. Uostalom, Evropska kuća fudbala im je dala mesto u finalu baraža, zbog čega su protestvovali Česi i Šveđani i ovo je bio istina nevoljan način na koji su im se Poljaci odužili. Ispostavilo se da ih je to koštalo, a verovatno će bes biti još veći ako ne savladaju Švedsku.

 

Komentari

Vaš komentar