Portugalski mediji: Lazović počinje u Lisabonu

Podeli:
Portugalski mediji
SK

Najava susreta Portugala i Srbije dobila je zapažen prostor u glavnim sportskim medijima na Pirinejskom poluostrvu.

Od izveštača iz Lisabona

Prvih osam strana „Rekorda“ posvećeno je odlučujućem duelu na „Da lužu“. Najzapaženije mesto dobio je Fernando Santoš, selektor portugalske reprezentacije. Konferencija i reči trenera, uz pozitivne komentare novinara Rafaela Soareša, najavili su na udarnim stranama 4 i 5 „utakmicu godine“.

Lisabonski "Dan D"

#related-news_1

Zapažen prostor posvećen je Kristijanu Ronaldu i njegovom učinku protiv Srbije. Isti autor podseća na poslednju utakmicu u Beogradu – CR7 nije pogodio mrežu, „domaća reprezentacija imala je veliku pomoć sudija“, konstatuje novinar u zanimljivom članku.

Srpskom timu posvećena je tek petina poslednje strane, ispod konferencije Rubena Dijaša.

Novinari „Rekorda“, na zamljiv način, obradili su brojke i statistički ugao, garniran tabelom drugoplasiranih reprezentacija, uoči utakmica poslednjeg kola kvalifikacija, raspoređenih u tri dana. Srbija je najbolje rangirana, sa 17 bodova, ispred Švajcarske i Švedske.

Portugal Srbija
SK

Portugalski tim, prema najavama, igraće u formaciji 4-3-3 i sastavu: Rui Patrisio, Kanselo, Fonte, Dijaš, Mendeš, Fernandeš, Palinja, Mutinjo, Silva, Ronaldo i Žota.

Prestižna „Abola“ nije se proslavila – u najavi sastava Srbije mesto među 11 startera zauzeo je Darko Lazović. Isti medij posvetio je takođe šest strana predstojećem susretu, ali i značajniji prostor reprezentaciji Dragana Stojkovića Piksija. U žiži su se našli današnji i nekadašnji prvotimci Benfike sa srpskim pasošima – Radonjić, Svilar, Živković, Đuričić, Mitrović, Jović, Drulović. Pomenut je i Gudelj.

Domaćinima je posebno bio interesantan podatak, elaboriran više puta u pisanim i elektronskim medijima, o potencijalnoj nagradi od milion evra reprezentativcima Srbije za plasman na Mondijal u Kataru…

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar