Posle pet sati čekanja, Argentinci napustili Brazil

FIFA World Cup 6. sep. 20213:554 komentara
Podeli:
Fudbalska reprezentacija Argentine
Printscreen, Twitter Argentina

Nakon drame na terenu i dugog čekanja posle toga, reprezentacija Argentine ukrcala se u avion i napustila Brazil.

Povezano

Ceo svet je čekao novi okršaj Brazila i Argentine, ali od Superklasika smo videli samo sedam minuta.

Brazilske zdravstvene vlasti prekinule su meč zbog, kako je navedeno, kršenja protokola jer su četvroica igrača Argentine stigla iz Ujedinjenog kraljevstva, a trojica su bila u startnoj postavi.

Brazilci sa svoje strane tvrde da su Argentinci obavešteni da četvorica igrača moraju u karantin, Argentinci tvrde da im to niko nije rekao za tri dana koliko su bili u zemlji.

Nakon pet sati čekanja i pretnji da bi četvorica igrača mogla da budu uhapšena i deportovana, reprezentacija Argentine ukrcala se u avion i čarter letom napustila Brazil.

Odluka o sudbini meča sada je na Disciplinskoj komisiji FIFA.

Utakmice južnoameričke zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Fudbalski savez Argentine oglasio se i kratkim saopštenjem:

„Fudbalski savez Argentine oseća veliku neprijatnost zbog prekida meča sa Brazilom u Sao Paolu. Kao i Fudbalski savez Brazila, i mi smo veoma iznenađeni postupkom Zdravstvene agencije Brazila na početku meča. Želimo da naglasimo da je naša delegacija bila na teritoriji Brazila od 3. septembra u osam časova ujutru, da smo se pridržavali svih protokola koje propisuje KONMEBOL za održavanje kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Sve informacije biće dostavljene FIFA u izveštajima sudije i delegata utakmice. Fudbal ne bi smeo da proživljava ovakve epizode koje umanjuju sportske vrednosti ovako velikog takmičenja“, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar