Posle superligaške stotke Jovanović sudi u Nemačkoj

Podeli:
Srđan Jovanović
AP Photo/Armando Franca

Odlično proleće za Srđana Jovanovića. Najbolje kotirani srpski arbitar u subotu je vodio stoti superligaški meč i već u sredu kreće put Nemačke, gde će dan kasnije suditi duel domaćina sa Islandom.

Prva pištaljka Srbije ne zna za odmor u prvoj polovini 2021. godine. Prošlog četvrtka, u Budimpešti, Jovanović je sudio revanš meč Lige Evrope između Moldea i Granade, da bi svega dva dana kasnije, na užičkom Begluku, overio redak jubilej – stotu utakmicu u šampionatima Srbije. Na stadionu kraj Đetinje igrali su Zlatibor i Javor Matis (0:2).

Povezane vesti

Posle meča, predstavnici domaćina osuli su žestoku paljbu po sudijama, međutim, opšta je ocena da Jovanović nije imao grešaka. Zbog inicidenata u poluvremenu i po završetku utakmice, utakmica će se uskoro naći pred Disciplinskom komisijom Fudbalskog saveza Srbije.

Napokon, UEFA je u utorak potvrdila da je Srđanu Jovanoviću poveren i meč prvog kvalifikacija za Mondijal 2022, u Grupi J, između Nemačke i Islanda. Put Nemačke krenuće i mahači, Uroš Stojković i Milan Mihajlović, kao i četvrti arbitar Novak Simović.

Domaćin jednog od najzanimljivijih susreta prvog kola mondijalskih kvalifikacija je Duizburg, utakmicu će direktno prenositi Sport klub 1. Početak je zakazan za četvrtak od 20.45 časova.

Komentari

Vaš komentar