Predsednik FS Argentine tvrdi da su sva pravila ispoštovana

Podeli:
fudbalska reprezentacija Brazila, fudbalska reprezentacija Argentine
REUTERS/Amanda Perobelli

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Brazila i Argentine prekinuta je nakon samo pet minuta igre na zahtev zdravsvenih vlasti Brazila jer su na terenu u reprezentaciji Argentine bila trojica igrača iz Premijer lige.

Povezano

Kao razlog je navedena činjenica da na ulasku u Brazil zdravstvenim vlastima nije prijavljeno da su u ekipi i igrači koji dolaze iz Engleske. Pregovori i sastanci su trajali do poslednjeg minuta kako bi Emilijano Martinez, Romero i Đovani lo Selso mogli da zaigraju, a kada je meč počeo to je bio razlog za prekid.

Predsednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapija kaže da su svi protokoli bili ispoštovani.

„Čini mi se da ne možemo da pričamo o nekim lažima ili nečemu sličnom. Postoje jasni zdravstveni protokoli i datumi koje je za mečeve odredila FIFA. Vlasti svake pojedinačne zemlje odobravaju protokole, a mi ih se pridržavamo. Čak smo došli čarter letom kako bismo se pobrinuli o svemu. Danas smo doživeli ovo, a to je samo ružna slika. Četvoro ljudi koji nisu nosili maske prekinuli su meč. Ne znamo o čemu su želeli da nas obaveste“, rekao je Tapija i naglasio da se reprezentacija vraća u Argentinu po planu – „imamo zakazan čarter let za povratak“.

Selektor Argentine Lionel Skaloni rekao je da je veoma tužan zbog onoga što se dogodilo i istakao je da je njegov tim sa terena otišao jer im je tako rekao delegat.

Utakmice južnoameričke zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

 

Komentari

Vaš komentar