Radulović posle Holandije: Veliki zalog za budućnost

Podeli:
REUTERS/Murad Sezer

Fudbaleri Holandije nisu uspeli da izbore plasman na Mundijal u Kataru, iako su u glavnom gradu Crne Gore vodili sa 2:0, posle golova Memfisa Depaja. Izabranici Miodraga Radulovića su odbili da se predaju, pa su u završnici za četiri minuta, stigli do izjednačenja. Strelci su bili Ilija Vukotić i Nikola Vujnović.

Podvig Crne Gore dobija na težini ako se naglasi da u sastavu tima nije bilo Jovetića, Kosovića, Marušića, Vešovića, Šćekića, Vukčevića, Mugoše…

„Govorio sam od početka da momci imaju kvalitet, da imaju timski duh, da igraju sa žarom za Crnu Goru, da mogu da budu jači od svih nedaća, od sudijskih nepravdi. Samo takvi momci mogu da se vrate od 0:2, protiv možda jedne od najjačih selekcija u Evropi. Čekali su dugo ovakav rezultat, neka slave, neka slave i naši navijači…“, rekao je selektor Miodrag Radulović pa nastavio:

„Ovo je veliki zalog za budućnost, ponosan sam na momke, ovaj rezultat ostaće zauvek zapisan u istoriji našeg fudbala. Najvažnije je sada da se oporavimo za meč protiv Turske. Velika je potrošnja iza nas. Nadam se da ćemo imati vetar u leđa i da ćemo odigrati još jedan dobar meč“.

U ostalim mečevima grupe, Norveška je na svom terenu odigrala nerešeno protiv Letonije – 0:0, dok je Turska pobedila Gibraltar sa 7:0. U poslednjem kolu, snage će odmeriti Crna Gora i Turska, Holandija i Norveška, odnosno Gibraltar i Letonija.

Holandija je i dalje najbliža osvajanju prvog mesta i plasmanu na Mundijal, ali sledi izuzetno opasan duel protiv Norveške na svom terenu. Svoju priliku vreba i Turska, koja gostuje Crnoj Gori.

Tabela: Holandija 20, Turska 18, Norveška 18, Crna Gora 12, Letonija šest, Gribraltar je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar