Rajevac za SK: Pritužbe Južne Afrike – čista budalaština!

FIFA World Cup 18. nov. 202112:38 > 12:38
Podeli:
Printskrin/Sport Klub

Pucnji, rafali FS Južne Afrike, sumnja u nameštanje utakmice protiv Gane (pogodak iz penala, 1:0 za „Crne zvezde“ selektora Mllovana Mikija Rajevca i prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za SP – odlučila bolja gol razlika).

Pominjanje manipulacije, korupcije i mita, veza sa kladionicama, najava da će žalba biti podneta i Disciplinskoj komisiji FIFA, najkasnije do 23.novembra…

Povezane vesti

Budalaština, čista budalaština“, komentariše Rajevac za Sport Klub.

Teške optužbe?

Neosnovane optužbe. Sramota je šta ljudi rade. No, znate onu našu narodnu: ko gubi, ima pravo da se ljudi. Žalim slučaj,gospodo iz Južne Afrike, izgubili ste pošteno, Gana vas je nadigrala, pobedonosni gol postigla iz regularno dosuđenog penala, dobro se videlo kako je igrač Gane povučen za dres u šesnaestercu, bilo je ispred mene, arbitar se nalazio pet metara udaljen od mesta događaja…Nema uopšte  smisla baviti se nebulozama… Idemo dalje.

Postojao je veliki pritisak pred meč odluke koji je promovisao putnika za afrički plej-of?

Psihološki teško, preteško. Što se mene lično tiče, nisam spavao dva, tri dana uoči susreta, smišljao sam, kombinovao, pravio dobitnu taktiku…Kad se sve završilo, šta da kažem…Ogromno olakšanje. Slavlje. Gana je, ponoviću, zaslužila da uđe u doigravanje, videćemo ko će nam zapasti u nastavku traženja mundijalske vize, 10 grupa, Gana nije među povlašćenima, preostalo je 180 minuta, izvlačenje je 26.novembra.

U januaru je Afrički kup?

Gana je u grupi sa Marokom, Gabonom i Komorskim ostrvima, takmičenje će se održati u Kamerunu, start je devetog, ambicije uvek streme ka visokim ciljevima…Činjenica je, takođe, da Gana nije više ono što je bila pre deset godina, kada je slovila za najbolju afričku reprezentaciju, zauzima vodeću poziciju na rang listi…Vremena su se promenila, ali, polako…Radi se, vraća se imidž“, zaključio je Rajevac za Sport Klub.

Srećno!

Komentari

Vaš komentar