Rui Patrisio pred Irce i Srbe: Dva finala u novembru

fudbalska reprezentacija Portugala, Rui Patrisio
REUTERS/Pedro Nunes

Golman reprezentacije Portugala Rui Patrisio je posle pobede protiv Luksemburga 5:0 istakao da je njegov tim dobio prvo od tri finala.

Portugal u grupi A ima bod manje od Srbije, ali i utakmicu manje, a do kraja kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo igraće još sa Republikom Irskom 11. novembra u Dablinu i tri dana kasnije sa Orlovima u Lisabonu.

Povezane vesti

„Pobeda više nego zaslužena. Odigrali smo odličnu utakmicu i ostvarili veliku pobedu. Najvažnije je da pobedimo u tri finala koja imamo. Jedno je završeno, a dva su sledećeg meseca. Cilj je postignut,“ rekao je Rui Patrisio.

Čuvar mreže Rome je svestan da je sve u rukama njegovo tima…

Ne razmišljamo o remijima. U svakoj utakmici cilj je pobeda, a kada se okupimo sledećeg meseca, sve ćemo da uradimo da ostvarimo oba trijumfa,“ naglasio je Rui Patrisio.

Srbija, koja je u utorak u Beogradu pobedila Azerbejdžan 3:1, kvalifikacioni ciklus završava u Lisabonu i ukoliko Kristijano Ronaldo i drugovi slave ili odigraju nerešeno sa Republikom Irskom, biće im neophodan trijumf za prvo mesto i direktan plasman na Mondijal. U slučaju da Portugalci izgube, Orlove i remi u poslednjem kolu vodi direktno na Svetsko prvenstvo.

Komentari

Vaš komentar