Santoš ne zaboravlja Srbiju: Tri meča – 9 bodova

FIFA World Cup 31. mar. 20210:217 komentara
Podeli:
Ian Walton Getty Images Sport

Selektor reprezentacije Portugalije Fernando Santoš odahnuo je posle preokreta i pobede svog tima u trećem kolu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2022.

Povezane vesti

Portugalci su slavili na gostovanju Luksemburgu 3:1 i sa sedam bodova na vrhu su tabele grupe A zajedno sa selekcijom Srbije.

Jedan od novinara upitao je iskusnog trenera kako se oseća posle osvojenih sedam bodova u tri meča, ali ga je Santoš ispravio.

Tri meča – devet bodova,“ aludirajući na pogodak Kristijana Ronalda u poslednjim trencima meča u Beogradu koji sudije nisu priznale.

Napadač Juventusa je postigao drugi pogodak, ali nije bio na očekivanom nivou protiv mnogo slabijeg protivnika.

On je igrač izuzetnih kvaliteta, ali kao i kod svih fudbalera postoje trenucim kada se stvari komplikuju. U normalnim situacijama on od 100 reši 99. Sada će se odmoriti i to će mu sigurno pomoći. Gol koji je postigao protiv Srbije… Meč ne ide dobro, ekipa izvlači 2:2, ako pogodi u 90. minutu, na stranicama novina će pisati da je Kristijano heroj, spasitelj, ako stvari pođu po zlu… Čak i kod igrača sa takvim veštinama možete da primetite neku teskobu koja u normalnim uslovima ne postoji i lopta bi ušla u gol,“ naglasio je Santoš.

Portugal i Srbija imaju po sedam bodova, Luksemburg tri, a Irska i Azerbejdžan su bez bodova, ali kao i Luksemburžani imaju po meč manje.

Aktuelni šampioni Evrope u septembru dočekuju Irsku i gostuju Azerbejdžanu.

Komentari

Vaš komentar