Sautgejt: Veličanstvena godina, falio samo trofej

Podeli:
Michael Regan/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt govorio je o godini na izmaku, iz koje nosi mnoštvo dobrih stvari i samo jednu lošu.

U našim glavama uvek će biti to finale i to što nismo uspeli da napravimo još taj jedan korak. Ali kada se pogledaju poslednja dva kvalifikaciona ciklusa, mi smo ekipa sa najviše golova u Evropi. Imamo i najbolji defanzivni učinak na svetskom nivou u poslednjih 12 meseci, a od 19 mečeva tokom kalendarske godine, samo 22 minuta proveli smo jureći rezultatski deficit. Nosili smo se sa pritiskom igranja velikog turnira kod kuće, plasirali se na Svetsko prvenstvo, a videli smo na primeru nekih velikih nacija, da to nije tek tako dato. Pride, izbacili smo dosta mladih igrača. Sve u svemu, bila je ovo veličanstvena godina – rekao je Sautgejt.

Engleska je igrala prvi put finale EURO i prvi put je bila u finalu nekog velikog takmičenja posle ravno 55 godina. Izgubila je od Italije na penale, ali Englezi su se ekspresno našli na novom turniru, dok Italijane čeka baraž za Svetsko prvenstvo. Prvo protiv Severne Makedonije u Italiji, a potom ako prođu, u gostima ili protiv Portugalije ili Turske.

Komentari

Vaš komentar