Savićević za SK: Srbija je odigrala fajterski

FIFA World Cup 16. nov. 20219:00 > 11:002 komentara
Podeli:
Guliverimage

Davnih dana je važilo u Jugoslaviji: gledate fudbal, mislite na Savićevića i Piksija. Uživate u fudbalu, opet mislite na Piksija i Savićevića.

Fudbal ih je sastavio, nikad rastavio. U fudbalskoj umetnosti, u srcu i duši. A, sad, ko se svetu više dopadao… Pa, nije baš ovo zamišljeno kao anketa, imamo preča, pametnija posla. Pod jedan – u Lisabonu se proteklog vikenda dogodilo nešto fantastično, reprezentacija Srbije se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru i zauzela vodeće mesto na listi najvažnijih ovdašnjih sportskih tema.

Povezane vesti

Slušali ste Piksija, čitali njegove izjave, kucnuo je čas da čujemo i njegovog već pomenutog, veličanstvenog prijatelja, podgoričkog, Zvezdinog i Milanovog Genija, predsednika FS Crne Gore.

Priznajem, nisam očekivao, zaista sam prijatno iznenađen pobedom Srbije. Plašio sam se onoga što se desilo u drugom minutu, strahovao od tih nekih stvari, ne mislim na vetar… Bez ikakvog uvijanja, postojao je faul nad Gudeljom, ne znam zašto sudija nije gledao snimak?! Srbija se i pored toga digla, odigrala fajterski. Samopouzdanje, želja, htenje… Super. Čestitam“, naglasio je Dejan Savićević za Sport Klub.

Ofanzivno, otresito?

Hrabro, otvoreno, po sedmorica, osmorica igrača u napadu, provuče se i poneka greška, Sančez je kod 1:1 propustio veliku šansu… Za sve je neophodna sreća, nju Portugal preksinoć nije zaslužio, nadigran je u svim segmentima. Kratko, jasno i glasno – Srbija je zgromila Portugalce!

Poslali ste poruku Piksiju?

Naravno. Sad ću, pošto se, valjda, odmorio od silnih poziva sa svih strana, da obavim s njim i telefonski razgovor, čovek je uneo preko potrebnu energiju u državni tim, uozbiljio čitav ambijent, nema više onoga: ‘ja ću da igram, ja neću da igram za reprezentaciju.’ Odzvonilo je takvim pojavama, Srbija se utegla. Kad vidim toliko kvalitetnih momaka… Svaka im čast.“

Da li nekoga izdvajate?

Tadić je glavni, tu je i Sergej, volim takve igrače. Potez, dribling, šut, gol, asistencija… Stanite da napravim malo mesta, pardon, da oslobodim veliki prostor za nestvarnog Mitrovića, rasnog golgetera. Bog mu je dodelio ulogu egzekutora u dvoboju sa Portugalom, zasluženo. Srećno u Kataru“, dodao je Dejan Savićević za SK.

Komentari

Vaš komentar