SK: Vlahović spreman za Brazilce

Dušan Vlahović
Starsport/Peđa Milosavljević

Očekivano – učinjeno. Spisak izabranika Dragana Stojkovića Piksija za najveću fudbalsku planetarnu smotru 2022, SP u Kataru, popunjen prezimenima bez iznenađenja, definisao je i napadački trio u očekivanom sastavu – Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

Poslednjih dana sve su glasniji zabrinjavajući komentari o težinama povreda udarnih igli ofanzivnog reda. Selektor je smestio Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića na spisak, u očekivanjima da rehabilitaciju, ovih dana, iznesu prema optimističnim prognozana.

„Orlovi“ pred Katar

IZ FSS, za sada, što je i logično, nema konkretnih glasova o stanju napadačkog tandema. Prve informacije, sa zvaničnog mesta, mogle bi da se čuju u ponedeljak, a do tada…

Saznajemo – povreda Dušana Vlahovića, za nijansu, lakša je od Mitrovićeve i golgeter Juventusa, prema prognozama, biće u punom kapacitetu na raspolaganju stručnom štabu uoči premijerne utakmice sa Brazilom, 24. novembra. Nekadašnji napadač Partizana i Fiorentine mogao bi da upiše još jedan meč za državni tim i na mondijalskoj probi, protiv Bahreina, četiri dana ranije.

Povreda primicača izbacija je Vlahovića iz tima Juventusa 25. oktobra. Medicinski tim italijanskog velikana podvrgnuo je Zemunca terapijama, stručni štab odvojio od najboljeg tima i s prvim danom naredne nedelje biće isključivo u nadležnosti doktorske ekipe Fudbalskog saveza Srbije. Otuda i uverenje selektora Dragana Stojkovića da će centarfor moći na teren već u premijernom mondijalskom meču.

O slučaju Aleksandra Mitrovića, Sport klub je nedavno pisao. Napadač Fulama intezivno, u konsultacijama sa doktorima, pokušava da zaleči povredu zgloba i spreman dočeka mondijalsku premijeru na Lusailu. Skoro je izvesno da će Mitrović propustiti utakmicu sa Bahreinom, zakazanu za petak u Manami, ali… Sve misli usmerene su ka Dohi i povratku napadačkog tandema na teren kada budu bili i najpotrebniji državnom timu, u susretima sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

Reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak u Staroj Pazovi. Dan kasnije, u jutarnjim satima, krenuće u Bahrein, na mini-pripreme. „Orlovi“ će u Katar 19. novembra.

Komentari

Vaš komentar