SP (Q): Danska jača od Crne Gore, Rusija od BiH

FIFA World Cup 26. okt. 202119:52 > 27. okt. 2021 16:16
Podeli:
FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, koja je pobedama nad Bosnom i Hercegovinom i Azerbejdžanom, stigla do prvih bodova i trijumfa u istoriji, kada su kvalifikacije za velika takmičenja u pitanju, nije uspela da napravi čudo protiv Danske u četvrtom kolu kvalifikacija za Mundijal – 5:1.

Izabranice Mirka Marića su dale sve od sebe, ali su protiv sebe imali selekciju koja spada u sam krem evropskog fudbala. Daleko bolja Danske je dominirala od prvog do poslednjeg minuta, a golove su postigle Stine Larsen (dva), Signe Brun, Sofija Svava, Sare Trolesgard. Gol za Crnu Goru, postigla je Armisa Kuč.

Bosna i Hercegovina je na svom terenu poražena od Rusije sa 4:0. Strelci su bile Ana Koznikova (dva), Neli Korovkina i Alsu Abdulina. Posle četiri odigrane runde, Danska i Rusija imaju 12, Crna Gora šest, Malta četiri, BiH tri, a Azerbejdžan je bez bodova.

FSCG

Severna Makedonija je na svom terenu, posle velike borbe poražena od Luksemburga sa 3:2. Golove za Severnu Makedoniju, postigle su Gentjana Roki i Pavlina Nikolovski. Markes Abreu je postigla dva, a Kejt Tili jedan gol za Luksemburg. Severna Makedonija posle četiri odigrana kola u kvalifikacijama ima tri boda.

Hrvatska je poražena od Švajcarske sa 5:0, dok je Slovenija pobedila Grčku sa 4:1. Posle četiri odigrana kola, Slovenija ima sedam, a Hrvatska je bez bodova. Sloeniju do kraja kvalifikacija za Mundijal, očekuje velika borba sa selekcijama Francuske i Velsa,

Komentari

Vaš komentar