Španac Manzano sudi Irska – Portugal

Podeli:
Hesus Hil Manzano
Jonathan Moscrop/CSM via ZUMA Wire

Duel Republike Irske i Portugala, u kvalifikacijama za Mondijal 2022, sudiće Španac Hesus Hil Manzano.

UEFA je „predigru“ utakmice odluke, 14. novembra, u Lisabonu, između Portugala i Srbije poverila arbitru sa solidnim međunarodnim iskustvom. Iako nije učestvovao na velikim takmičenjima, prvenstvima Evrope i sveta, često je bio akter susreta međudržavnih i klupskih mečeva širom kontinenta.

Vlasnik FIFA znaka od 2014, Manzano privodi kraju drugi ciklus u kvalifikacijama za SP – upisao je pet utakmica u biografiji. Zanimljivo, nije do sada imao priliku da vodi utakmice od većeg značaja. Portugalcima je sudio jednom, u pobedi na gostovanju Luksemburgu (2:0), pre dve godine, u kvalifikacijama za EP 2020.

Iza sebe ima i 11 mečeva u Ligi šampiona, 13 u Ligi Evrope i čak 182 u španskoj La ligi.

Evropska kuća fudbala, zanimljivo, nije kao ograničavajući faktor u izboru pištaljke za meč u Dablinu uzela u obzir blizinu Portugala i Španije, iako je često sledila geografsku sliku u ranijim godinama. Uz Manzana, kompletan sudijski tim ima španske pasoše, uključujući i zvaničnike u VAR sobi.

Utakmica Republika Irska – Portugal igraće se u četvrtak od 20.45, iz direktan prenos na Sport klubu.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar