Srbija na Katar: Zagrevanje za „Dan D“

FIFA World Cup 11. nov. 202110:20 > 14:203 komentara
Podeli:
Dragan Stojković
FSS

Katar na travi, Portugal u mislima... Fraza u očekivanju tek usput pominjanog dolaska reprezentacije domaćina narednog planetarnog šampionata u Beograd, neskrivena i od selektora „orlova“, Dragana Stojkovića Piksija, esencija je najave večerašnje utakmice na stadionu „Rajko Mitić“.

Nije predvodnik nove generacije srpskih reprezentativaca navikao naciju na klišee, niti klasiku na terenu. Aktuelni trenutak ostavlja Piksiju pravo i komociju da kroji planove kako volja nalaže, u očekivanju konačne odluke – na lisabonskom „La lužu“. Pa i kaže koju već izlizanu…

Početak radne nedelje u Staroj Pazovi nije obilovao lepim vestima. Povrede Darka Lazovića i Filipa Đuričića, bitnih poluga Stojkovićevog sistema, okrenule su stručni tim ka novim rešenjima.

Povezano

Otvarajući oktobarski ciklus, selektor se odlučio za prijateljsku utakmicu sa somborskim srpskoligašem Radničkim, upravo, u želji da na terenu oproba nekoliko konkretnih zamisli. Utakmica skromnijeg inteziteta ostavila je prostor Piksiju i saradnicima da u relaksiranijem ambijentu iskoriste blagodeti utakmice protiv rivala svesnog veličine državnog tima.

Utakmica sa Katarom, ipak, ima sasvim drugačiju svrhu i selektor nije spreman da se upušta u bespotrebne rizike. Portugalci su već pred vratima i u situaciji kad su Lazović i Đurićić napustili Sportski centar u Staroj Pazovi, a Filip Kostić traži vreme za oporavak, još jedan sličan slučaj ostavio bi već traumatične posledice u timu, čiji ambijent i morfologija, znatno odudaraju od prethodnih. Iz jednostavnog razloga – aktuelnu grupu vode lideri pozitivnih razmišljanja i vedrih misli, svesni značaja fudbalske reprezentacije. Za naciju i čelu Srbiju!

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Otuda na terenu stadiona „Rajko Mitić“ valja očekivati sasvim nova lica. Debi se smeši golmanu Vanji Milinković Saviću, mesto najisturenijeg Luki Joviću, u veznoj liniji dresovi Urošu Račiću i Nemanji Maksimoviću… Od prvog minuta na teren bi konačno mogao Andrija Živković, na levoj strani i Filip Mladenović, u štoperskoj liniji Uroš Spajić, Stefan Mitrović i Miloš Veljković.

Septembarski duel, u Debrecinu, završen je rutinskim trijumfom Srbije – 4:0. Na autogol iz drugog minuta, nadovezali su se rafali Luke Jovića (18), Dušana Vlahovića (60) i Nikole Milenkovića (85). O ambicijama i želji uoči „revanša“ sa Katarom, Piksi u sredu nije prozborio ni reč.

„I da igrači ne budu motivisani, to me ne zanima… Znam da će biti motivisani, ako ne budu – nikakav problem”, poentirao je Stojković u završnoj rečenici.

Od 18.00 trening sa Katarom (Nova S), pa 20.45 ispred ekrana i programa Sport kluba 3. Portugal u Dablinu, za Srbiju značajniji duel od beogradskog, sa domaćinom Mondijala 2022. Fudbalski četvrtak može mnogo da odluči…

Uživajmo!

 

 

Komentari

Vaš komentar