Snaga Srbije: Dodavanja 84%, Mitar rešetao, SMS kvario igru

FIFA World Cup 15. nov. 202111:43 > 20:3914 komentara
Podeli:
AP Photo/Armando Franca

Srbija se po četvrti put plasirala na Svetsko prvenstvo i to kao pobednik kvalifikacione grupe. Prethodno je to reprezentacija uradila 2006. godine, zatim 2010. i 2018. Dešavalo se da Srbija završi bez poraza, ali i sa malim brojem primljenih golova. Ovoga puta igru "Orlova" je karakterisala napadačka igra.

To pokazuje i statistika koju su zajedno napravili Opta i Sofascore. Srbija je imala u ovim kvalifikacijama samo jedan meč u kojem nije primila gol. Čak i neke greške poput one Rajkovićeve u Beogradu, Sergejeve u Dablinu ili Gudeljove u Lisabonu su ipak ispravljene i to savršenom napadačkom igrom.

Srbija je dala 18 golova u osam kvalifikacionih mečeva u kojima je dobila šest duela a igrala je samo dva puta nerešeno. Na tih osam mečeva je imala čak 13 šuteva po utakmici, dok je pravila čak tri velike šanse za postizanje gola po meču. Ta napadačka igra iz koje su stizale velike šanse je produkt odličnih dodavanja i velikog poseda lopte. „Orlovi“ su mali tačnost dodavanja 84,8 odsto, a prosečan posed lopte je bio 55 odsto.

Sofascore

Što se tiče individualne statistike Dušan Tadić je sa prosečnom ocenom 8.00 bio najbolji igrač tima, imao je šest asistencija, dok je za golove bio zadužen naravno Mitrović. On je dao osam pogodaka u osam mečeva u kvalifikacijama. Treba istaći i učinak Sergeja Milinkovića Savića. On je imao 18 situacija u kojima je oduzeo loptu protivnicima, tako da je ovaj vezista najveća „kvariigra“ za protivnika.

Sofascore donosi i zanimljiv podatak za Aleksandra Mitrovića. Mitrogol je dao 11 pogodaka u poslednjih sedam takmičarskih utakmica. Trpa golove Mitar i ne namerava da stane, pa je tako svoj niz počeo još 16. oktobra protiv Kvins Park Rendžersa kad je dao dva gola. Jedan je dao Kardifu, dva Notingemu, tri Vest Bromu, pa zatim po jedan Blekburnu, Piterborou i na kraju i Portugalu.

Sofascore
Komentari

Vaš komentar