Strašan Brazil: Peticom najavio pohod na krov sveta

Podeli:
fudbalska reprezentacija Brazila
REUTERS/Gonzalo Fuentes

U poslednjoj proveri pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru Brazil je u Parizu ubedljivo savladao Tunis 5:1.

Posle Gane Selesao je preslišao još jednog predstavnika Afrike na predstojećem Svetskom prvenstvu. Tunis je savladan još ubedljivije – 5:1 i ekipa Titea istakla je jasnu kandidaturu za svetski tron.

povezano

Svakako da će mnogi reći da Tunis ipak nije merilo koliko može Selesao. Ali treba samo istaći da je ekipa sa severa Afrike doživela prvi poraz još od januara i Kupa afričkih nacija, a poslednji put je više od dva gola primila pre ravno četiri godine. A Brazil im je dao četiri gola za poluvreme, što govori o snazi, pre svega ofanzivnog potencijala, prvog protivnika Srbije na Mundijalu.

Ponovo je Brazil izašao u formaciji 4-2-4, samo je u samom napadu umesto Vinisijusa na krilo otišao Nejmar, a Lukas Paketa se pomerio na njegovo mesto, dok je uz Kazemira stajao Fred. I ponovo je trojka Rafinja-Rišarlison-Nejmar pravila dar mar. Rafinja je doveo Selesao u vođstvo u 11. minutu, a potom je u 19. bio asistent Rišarlisonu za 2:1. Između ta dva gola Taibi je u 18. minutu doneo izjednačenje Tunisu, koje je kratko trajalo.

U 29. minutu Nejmar je rutinski realizovao penal za 3:1. A u 40. Rišarlison se revanširao Rafinji za 4:1. Brazil je onda malo digao nogu sa gasa, ali ipak je postigao još jedan gol. U 74. minutu napadač Flamenga Pedro postavlja konačan rezultat 5:1.

Brazil će u Kataru igrati u Grupi G protiv Srbije, Švajcarske i Kameruna.