„Svetsko prvenstvo u Kataru moglo bi da bude najbolje ikada“

Podeli:
Roberto Martinez
Guliver images

Selektor Belgije Roberto Martinez veruje da bi ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru moglo da bude najbolji Mundijal ikada jer će fudbaleri fizički biti u savršenom trenutku.

Povezane vesti

Kao što je poznato, Svetsko prvenstvo će se zbog velikih vrućina u Kataru umesto na leto, održati od 21. novembra do 18. decembra kada će temperature biti malo niže.

To će stvoriti velike probleme nacionalnim ligama i klupskim međunarodnim takmičenjima zbog organizacije, ali i selektorima učesnicima SP zbog „umornih nogu“.

„Neće to biti prvi put da selektorima stižu umorni igrači. Uvek je bilo jadikovanje na međunarodnom nivou. S druge strane, mislim da bi ovo moglo da bude najbolje Svetsko prvenstvo zato što će fizički nivo igrača biti na optimalnom nivou“, rekao je Roberto Martinez u intervjuu za BBC.

On smatra da će to biti idealno za sve nacionalne selekcije.

„Svi fudbaleri će biti na oko 1.000 minuta igre, jer će proći samo nekoliko nedelja od početka sezone. To će biti savršen trenutak da igrači odu i igraju za svoju reprezentaciju“, smatra Španac.

Belgija je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, što će verovatno biti poslednja šansa za takozvanu ‘zlatnu generaciju’ da osvoji trofej.

Učesnik Svetskog prvenstva biće i selekcija Srbije pošto je osvojila prvo mesto ispred favorita grupe Portugala predvođenog Kristijanom Ronaldom.

Komentari

Vaš komentar