Svim sredstvima na Vahu, Hađi ga tužio za klevetu

FIFA World Cup 29. jun 202212:431 komentar
Podeli:
AP Photo/Themba Hadebe via Guliver image

Legenda marokanskog fudbala Mustafa Hađi tužio je selektora reprezentacije Maroka Vahida Halilhodžića za uvredu i klevetu. Bosanskohercegovački stručnjak je jednom prilikom optužio ovog bivšeg fudbalera i reprezentativca da je uneo neslogu među igrače koji treba da nose dres nacionalnog tima.

Vahid Halilhodžić je pod veoma teškim uslovima uspeo da odvede Maroko na Svetsko prvenstvo u Kataru. Kroz čitave kvalifikacije je imao probeleme u timu, neke najveće zvezde marokanskog fudbala poput Hakima Ziješa je odstranio iz tima zbog čega je postao omražena ličnost u jednom delu marokanske javnosti.

Vahid je svog nekadašnjeg pomoćnika Mustafu Hađija nazvao izdajnikom i okrivio ga je za neslogu u reprezentaciji.

„Već sam četiri reprezentacije odveo na Svetsko prvenstvo. Kritike zaista ne razumem. Zašto se sve to priča o meni? Možda zato što sam ružan? Ono što je mene i porodicu najviše povredilo je ta skandalozna laž da sam uvredio Marokance. Mustafa Hađi je igrao dvostruku igru. Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja greška. Ja sam ga izabrao“, rekao je Vahid Halilhodžić.

Još u aprilu je Mustafa Hađi najavio da želi da pravdu zadovolji na sudu.

„Nazvao me je menadžerom, lopovom… To je stiglo do moje majke i bila je veoma potresena. 40 miliona Marokanaca želi da vidi najbolje igrače u reprezentaciji. Ne vidim zašto poriču to. Svi radimo za Maroko i Marokance, svi treba da ispoštujemo njihovu želju i da ne idemo protiv toga, kazao je Hađi.

Hađi je u karijeri igrao za Nansi, Sporting, Deportivo, Koventri, Aston Vilu, Espanjol, a od 1993. do 2002. je bio reprezentativac na 63 utakmice. Igrao je na Mundijalima 1994. i 1998. godine, a od 2014. do 2022. je bio pomoćnik u nacionalnom timu.

Komentari

Vaš komentar