Tadić na listi najboljih svetskih fudbalera

FIFA World Cup 21. dec. 202111:56 > 15:581 komentar
Podeli:
Print screen

Ugledni engleski list "Gardijan" svake godine objavljuje listu 100 najboljih fudbalera sveta. U utorak je počeo s ovogišnjem odbrojavanjem od 71. do 100. mesta i u toj kategoriji se našao Dušan Tadić.

Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije zauzeo je 89. poziciju. Reporter Nik Ejms napisao je da Tadićeva vrednost očigledno ne opada ni sa godinama.

„Tadićeva karijera će, ako se nekom pukom nesrećom ne desi drugačije, dostići još jedan vrhunac krajem 2022. godine kada će predvoditi Srbiju na Svetskom prvenstvu u fudbalu sa 34 godine. On je postigao jedan od golova, koji ih je tamo odveo dramatične noći u Lisabonu prošlog meseca, krunišući tako još jednu sezonu, koju je odigrao odlično. Prefinjeni kreator igre predvodio je i Ajaks u Ligi šampiona, koji je apsolutno izdominirao u prvoj rundi ove sezone i kao prvoplasirani u grupi se plasirao u narednu  fazu. Dušan je jedan od igrača koji je i u izvanrednoj sezoni 2018/2019 predvodio holandski tim u LŠ. Uopšte nije čudno što se našao i u idealnom timu Eredivizije u godini kada je osvojio duplu krunu sa Ajaksom. On se ove godine ponovo našao na našoj listi, kao i dve godine pre, kada je zauzeo 27. poziciju. Tadić ne pokazuje pad kvaliteta, uprkos fudbalskoj starosti“, napisao je Ejms.

Dušan Tadić će ove sedmice dobiti i nagradu Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg fudbalera.

 

Komentari

Vaš komentar