U Kataru će navijači moći da kupuju alkohol

FIFA World Cup 1. feb. 202113:54 > 13:55
Podeli:
Fran Santiago/Getty Images

Tokom Svetskog prvenstva u Kataru biće moguće konzumirati alkohol na stadionima, ali samo za one koji budu imali specijalne ulaznice, potvrdili su iz firme koja će imati pravo da gledaocima nudi "premijum sadržaje" na stadionima.

Uprkos striktnim pravilima o konzumiranju alkohola u svim muslimanskim zamljama, pa tako i u Kataru, tamošnje vlasti u principu su se dogovorile da će na stadionima biti dozvoljeno točenje piva i drugih alkoholnih napitaka.

Ovo pitanje postavljalo se još od kada je Katar dobio organizaciju Mundijala. Iako se pretpostavlja da će ovaj dogovor važiti za sve navijače još uvek nema potvrde da će pivo tokom meča moći da popije neko van vip lože.

Ono što za sada ostaje na snazi je da niko neće moći da kupi alkohol van stadiona. U kafićima i restoranima jedno pivo trenutno košta oko 15 dolara, čaša vina oko 20.

U Kataru se krivičnim delom smatra konzumiranje alkohola, pa je zbog toga 2019. eksperimentisano sa fan zonama u kojima će to biti dozvoljeno.

U ovom momentu, sa trenutnim stanjem pandemije koronavirusa u svetu sasvim je logično da se zapitamo kojim će to navijačima u Kataru služiti alkohol, ali nam ostaje i da se nadamo da će do 2022. stanje da se promeni i da tema neće biti prisustvo navijača na stadionima.

Komentari

Vaš komentar