UEFA: VAR se ne koristi zbog korone

FIFA World Cup 28. mar. 202121:077 komentara
Podeli:
Kristijano Ronaldo
REUTERS/Novak Djurovic

Posle meča Srbja - Portugal u kome su gosti reklamirali poništen čist gol na kraju meča, a Kristijano Ronaldo bacio kapitensku traku i napustio teren pre kraja meča, oglasila se i UEFA sa objašnjenjem zašto na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo nema VAR tehnologije.

UEFA je u nedelju saopštila da je postojala namera da se VAR tehnologija primenjuje u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali da se od toga odustalo zbog komplikovane situacije sa pandemijom koronavirusa.

Povezano

„UEFA je 2019. godine predložila FIFA upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uticaj pandemije koronavirusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je UEFA da odloži primenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evrope za sezonu 2021/22, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine“, navodi se u saopštenju.

UEFA se oglasila posle kontroverzne situacije na utakmici Srbija – Portugalija (2:2) koja je završena tako što je Kristijano Ronaldo dobio žuti karton, bacio traku i napustio teren pre poslednjeg zvižduka sudije. Vidi se i na snimku da je lopta u golu prilikom intervencije Stefana Mitrovića, ali nije moglo da se uradi ništa jer VAR tehnologije nema.

„VAR nije korišćen ni u gruonoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga do sada nije korišćen ni u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA“, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar