Uzalud žalbe: Brazil i Argentina moraju da odigraju meč

Podeli:
Lionel Messi
Juan Jose Garcia

Žalbe fudbalskih saveza Brazila i Argentine upućene FIFA nakon odluke da će prekinuti meč kvalifikacija morati da odigraju su odbačene pa je samo potvrđena ranija informacija - dve selekcije sastaće se 11. juna u Melburnu.

Iako se radi o duelu iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ovaj susret dva velikana svetskog fudbala biće odigran kao prijateljski.

Utakmica u Sao Paulu igrana 5. septembra na Korintijans areni prekinuta je nakon samo pet minuta pošto su zdravstveni zvaničnici Brazila izašli na teren smatrajući da su gostujući igrači prekršili pravila karantina.

Povezano

Intervencija se dogodila nekoliko sati nakon što su brazilske zdravstvene vlasti donele odluku da četvorica igrača Argentine koja su igrala u Premijer ligi moraju odmah da budu smeštena u karantin jer su prekršili protokole. Kako je objašnjeno, njih četvorica (Đovani lo Selso, Emiliano Buendija, Emilijano Martinez i Kristijan Romero) morala su da naglase da su boravila u Engleskoj manje od 14 dana pre dolaska u Brazil.

Brazilci su tvrdili da su oni dali „lažne informacije“ pri ulasku u zemlju. Romero, Lo Selso i Martinez bili su u startnoj postavi.

Od tada, jedino što je bilo rešeno je kazna izrečena Argentincima – FIFA je kaznila četvoricu „engleskih“ Argetinaca sa po dva meča suspenzije. Oba fudbalska saveza kažnjena su novčano.

Nakon žalbi se promenila samo jedna stvar – ublažene su novčane kazne za obe strane. Brazil će platiti 250.000 švajcarskih franaka umesto 550.000 zbog narušavanja reda i bezbenosti, a Argentina će platiti 100.000, umesto 250.000 švajcarskih franaka zbog neispunjavanja obaveza u vezi sa redom i bezbednosti, pripremom i učešćem u utakmici. Oba Saveza platiće po dodatnih 50.000 švajcarskih franaka zbog otkazivanja utakmice.

Na Svetskom prvenstvu u Kataru Brazil će igrati protiv Srbije, Švajcarske i Kameruna, a Argentina protiv Meksika, Poljske i Saudijske Arabije.

Komentari

Vaš komentar