Vatreni Sloveniji serviraju osvetu na Poljudu

Podeli:
Giuseppe Bellini/Getty Images

Na polovini smo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a u igri za plasman na završnu smotru su i komšije Hrvatska i Slovenija, koje će ukrstiti koplja u direktnom duelu u utorak 7. septembra na Poljudu uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Iako su dve reprezentacije potekle iz iste škole fudbala i čak mnogo puta odmerile snage od osamostaljenja, teško da su se njihovi dueli percipirali kao derbiji. Slovenija jeste uspevala da izbegne poraz od daleko renomiranijeg protivnika, koji je učestvovao i na više velikih takmičenja i imao u prošlosti veoma respektabilne rezultate na istim, ali uglavnom su Vatreni odnosili pobede i do ove godine nisu imali nijedan poraz.

A onda se dogodio 24. mart kada su Slovenci na svom terenu, na startu kvalifikacija pobedili slavnije komšije 1:0. To je trebalo da bude zamajac za uspešne kvalifikacije, dok su se Hrvati pripremali za EURO. Na kraju, ekipa Zlatka Dalića rezultatski se brzo konsolidovala i čak uspela da na EURO napravi novi zapaženiji rezultat, dok je Slovenija upala u seriju bez pobede, koju je prekinula tek u poslednjem kolu.

Hrvatska je jasno favorit na Poljudu. Ali zanimljivo je da je poslednji put u takmičarskom duelu slavila na svom terenu davne 1995. u kvalifikacijama za EURO 1996. na Maksimiru 2:0. Od tada usledila su dva remija, po jedan na Poljudu i Maksimiru, a čak ni u prijateljskom meču odigranom 2002. Vatreni nisu na svom terenu zabeležili pobedu.

Da li je sada prilika za vraćanje dugova? Da li je prilika za osvetu od poraza u martovskom meču? Da li je ovo prilika za prekid neugodne tradicije? Saznaćete ukoliko u utorak 7. septembra budete uz Sport Klub 1 od 20:45.

Utakmice evropske zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar