Vels za kraj posta od 64 godine, Ukrajina uz vojnu zastavu

FIFA World Cup 5. jun 202211:23 > 11:243 komentara
Podeli:
Alex Davidson/Getty Images

U Kardifu će u nedelju uveče, sa zakašnjenjem od tri meseca, biti odigrana finalna utakmica baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Vels će dočekati Ukrajinu.

Fudbaleri Velsa pokušaće da se plasiraju na Mundijal prvi put od 1958. godine. Ukrajinci, sa druge strane, u mislima imaju ono što se dešava u njihovoj domovini.

Škotski mediju su polufinalne baraža u kome je Škotska igrala protiv Ukrajine najavljivali kao „meč koji Škoti nikako ne mogu da dobiju“. Na kraju se ispostavilo da ga zaista nisu dobili.

„Ovo je za nas izuzetno važan meč. Nemamo šta da štedimo. Samo jednom smo igrali na Svetskom prvenstvu. Ovo je meč koji moramo da dobijemo ako želimo da ostanemo na najvećoj pozornici. Zaista očajnički želimo da ispunimo cilj. Znamo da se u Ukrajini dešavaju grozne stvari i deca koja su tamo, ljudi koji su tamo, svi su u našim srcima. Svi se zaista osećamo loše što tako malo možemo da uradimo. Ali večeras – večeras igramo fudbal. I želimo da pobedimo“, rekao je Geret Bejl.

„Naš tim je pisao našim vojnicima. Od njih smo dobili zastavu i obećali smo da ćemo je držati u svlačionici. U Ukrajini je situacija izuzetno teška. Tamo niko neće moći da gleda ovu utakmicu, ali mi ćemo se truditi da budemo koncentrisani samo na fudbal“, poručio je Oleksander Petrakov.

Pobednika ovog meča u Kataru čekaju Engleska, Sjedinjene Američke Države i Iran.

Utakmica Vels – Ukrajina počinje u 18.00 sati i moći ćete da je gledate na Sport Klubu 1.

Komentari

Vaš komentar