Vešović pred Tursku: Imamo generaciju za velika dela

Podeli:
FSCG

Kvalifikacije za Mundijal u Kataru, fudbaleri Crne Gore završavaju 16. novembra protiv Turske na svom terenu, sa početkom u 20 časova i 45 minuta, a u konkurenciji za sastav tima biće Marko Vešović koji protiv Holandije nije mogao da igra zbog problema sa kartonima.

„Žao mi je što nisam igrao protiv Holandije. Bila je to velika utakmica i noć za pamćenje, značajna da se vrati vera u reprezentaciju i da pokažemo da možemo mnogo, da smo kadri za velika dela”, rekao je Marko Vešović, koji je tokom leta, iz poljske Legije prešao u Karabag iz Azerbejdžana, pa nastavio:

„Velika je stvar što smo se vratili protiv Holandije i protiv Turske. To je znak da rastemo, da smo bolji. Imamo mlade igrače koji napreduju iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan. Svi u timu osećamo da smo mogli mnogo više, žao nam je što se ovako završilo, iako je grupa bila veoma teška. Bili smo konkurentni do samog kraja, malo fokusa, sreće i iskustva je nedostajalo da budemo još konkurentniji u borbi za mesto na Svetskom prvenstvu. Tu pre svega mislim na utakmice protiv Norveške i Letonije u Podgrorici, kao i mnogobrojne probleme sa sastavom tima, uoči svakog meča”.

FSCG

U meču koji sledi, Turska je opterećena imperativom pobede, a Crna Gora imperativom da se još jednom predstavi u dobrom izdanju, da stigne do pozitivnog rezultata, da uspešno završi kvalifkacije za Mundijal.

„Želimo da završimo godinu i kvalifikacije kako treba. Želja i volja su uvek na vrhunskom nivou kada igramo za reprezentaciju. Evidentno je da smo napravili veliki pomak u igri, ali ponavljam, ostaje žal, jer su rezultati mogli da budu bolji. Nismo odigrali ni jedan meč u najjačem sastavu. Nadam se i verujem, da ćemo u narednim kvalifikcijama, biti miljenici fortune, da nećemo imati problema sa povredama, da ćemo moći da igramo u najjačem sastavu, jer je to osnovni uslov da ostvarimo cilj i san, da izborimo plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore”.

FSCG

U poslednjem kolu, snage će odmeriti Crna Gora i Turska, Holandija i Norveška, odnosno Gibraltar i Letonija. Holandija je i dalje najbliža osvajanju prvog mesta i plasmanu na Mundijal, ali sledi izuzetno opasan duel protiv Norveške na svom terenu. Svoju priliku vreba i Turska, koja gostuje Crnoj Gori. Odlućujuće utakmice za plasman na Mundijal, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Tabela: Holandija 20, Turska 18, Norveška 18, Crna Gora 12, Letonija šest, Gribraltar je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar