Jovetić: Nismo klonuli duhom, naprotiv!

Podeli:
Stevan Jovetić

Fudbaleri Crne Gore poraženi su u Podgorici od Norveške sa 1:0 u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal. Norvežanima je pripalo prvo, Crnoj Gori drugo poluvreme, ali izabranici Miodraga Radulovića nisu imali dovoljno koncentracije i sreće da stignu do pozitivnog rezultata.

„Previše smo respektovali i precenili rivala u prvom poluvremenu“, rekao je Stevan Jovetić posle meča, pa nastavio:

„Nije bilo lako u drugom delu, nikada nije lako kada se juri rezultat, ali počeli smo dobro, promenili smo sistem i to je funkcionisalo. Imali smo tri, četiri veoma dobre prilike, ali ih na žalost nismo iskoristili. U prošlosti se događalo da u ovakvim utakmicama izgubimo kontrolu, da vuče svako za sebe, pa da primimo više golova. Sada smo zadržali sistem do kraja, mogli smo makar do izjednačenja. Ja sam ponosan na ekipu, na saigrače”.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Stevan Jovetić je nastavio sa izlaganjem, a naglasio je da iz duela sa Norveškom, treba izvući pouke za iskušenja koja slede u nastavku kvalifikacija za Mundijal.

„Naučili smo da nema potrebe da čekamo pola sata ili čitavo prvo poluvreme da bismo počeli da igramo. Norvežani su dobra selekcije, nema govora o tome, ali može sa njima da se igra i to se videlo u nastavku meča. Takođe, mi smo imali manje opcija, nedostaju nam Vešović, Vukčević, Mugoša, Bakić, a to su igrači koji su standardni i mogu da promene tok utakmice“, naglasio je Jovetić.

Sledi pauza od pet meseci, a u septembru gostovanja Turskoj i Holandiji.

„Naš entuzijazam nije splasnuo, zašto bi? Imamo šest bodova, niko nije pošao na veliko takmičenje posle tri utakmice. U igri je više od dvadeset bodova, a ovo je grupa u kojoj je sve moguće, pa i da Turska, koja je dobila dva velika meča, igra nerešeno sa Letonijom. Moramo da budemo psihički stabilni, da verujemo u sebe. Događalo se da kvalifikacije otvorimo sa serijom utakmica bez poraza, pa da se spotaknemo u završnici. Neka sada bude drugačije“, rekao je Jovetić.

U ostalim mečevima grupe Holandija je kao gost pobedila Gibraltar sa 7:0, dok je Turska na svom terenu odigrala nerešeno sa Letonijom – 3:3. Posle tri odigrane runde, Turska ima sedam, Crna Gora, Holandija i Norveška po šest, Letonija jedan, a Gibraltar je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar