Kup Afričkih nacija: Dve asistencije Kange, slavio i Ben

Fudbal 25. mar 202123:02 > 26. mar 2021 1:06
Podeli:
El-Fardou Ben MOHAMED Comoros
Instagram/Ben_m31

Dok se u Evropi igraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, u Africi su na programu kvalifikacije za Kup afričkih nacija.

Istakao se fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga. On je bio dvosteuki asistent u pobedi Gabona nad DR Kongom od 3:0. U poslednjem minutu prvog poluvremena namestio je vodeći gol Boupendzi, a u finišu meča i napadaču Arsenala Obamejangu.

Drugi Zvezdin igrač El Fardu Ben nije uspeo da zabeleži pobedu, ali je i remi bio dovoljan za veliko slavlje. Komori i Togo igrali su bez golova, a sa tim bodom selekcija sa Koromskih ostrva ostvarila je istorijski uspeh i plasirala se na Kup Afričkih nacija. Ben je bio na terenu do 86. minuta.

Komori su osma reprezentacija koja je osigurala plasman na finalni turnir nakon Alžira, Tunisa, Senegala, Burkine Faso, Gvineje, Malija i domaćina Kameruna.

Rezultati (četvrtak): Gabon – DR Kongo 3:0, Komori – Togo 0:0, Bocvana – Zimbabve 0:1, Gambija – Angola 1:0, Južna Afrika – Gana 1:1, Kenija – Egipat 1:1, Ekvatorijalna Gvineja – Tanzanija 1.0, Libija – Tunis 2:5, Zambija – Alžir 3:3.

Dan ranije fudbaler Partizana Sejduba Suma odlučio je pobednika na meču Gvineja – Mali 1:0 i odveo svoju reprezentaciju na Kup Afričkih nacija.

Komentari

Vaš komentar