Lev se povlači posle EP, ko će biti novi selektor Nemačke?

Reprezentacije 9. mar. 202112:041 komentar
Podeli:
Joakim Lev
Photo by Thomas Böcker-DFB/Handout via Getty Images

Joakim Lev povući će se sa mesta selektora fudbalske reprezentacije Nemačke posle Evropskog prvenstva, zvanično je potvrđeno.

Lev je sa Manšaftom postao svetski prvak 2014. godine i bio je evropski vicešampion 2008, a na klupu je došao 2006. godine, kad je zamenio Jirgena Klinsmana.

„Svesno sam se odlučio na ovaj korak, pun ponosa i velike zahvalnosti, ali istovremeno sam veoma motivisan za predsojeći Evropski šampionat. Ponosan sam jer je poseban osećaj i čast raditi za svoju zemlju. Radio sam skoro 17 godina s najboljim igračima u zemlji (prethodno je Lev bio i asistent, od 2004. do 2006) i podržavao ih u njihovom napretku“, kaže 61-godišnji Lev i dodaje:

„Bilo je velikih trijumfa i bolnih poraza, ali iznad svega je bilo mnogo magičnih momenata, ne samo osvajanje Mundijala 2014. u Brazilu. Zahvalan sam i FS Nemačke, koji nam je uvek omogućavao idealne uslove za rad“.

Levu ugovor ističe 2022. godine, ali zamolio je čelnike Fudbalske asocijacije Nemačke da ode posle pomerenog Evra.

Već su počele spekulacije o tome ko će Leva zameniti, spominjao se Jirgen Klop, koji doduše ima ugovor s Liverpulom do 2024. godine, a tu je i Hansi Flik, nekadašnji Levov asistent, koji trenutn ređa uspehe s Bajernom.

Komentari

Vaš komentar