Lev želi da talentovani Englez igra za A selekciju Nemačke

Podeli:
Jamal Musiala
Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Momak koji je osam godina proveo u Čelsiju i igrao za sve mlađe selekcije Engleske, supertalentovani Džamal Musijala, vrlo lako bi mogao da zaigra za A selekciju Nemačke.

Musijala ima samo 17 godina i već dve sezone je član Bajerna. Za prvi tim je debitovao jula prošle godine protiv Frajburga i sa 17 godina i 115 dana postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao za Bavarce u Bundesligi.

Punoletstvo stiče 26. februara, ali je uveliko ravnopravan član prve ekipe nemačkog šampiona. Ove sezone je već odigrao 17 utakmica u Bundesligi, dve kao strarter i postigao tri gola.

Prošle godine je odigrao dve utakmice za mladu reprezentaciju Engleske, ali Joakim Lev sad želi da ga pozove u A selekciju Nemačke. To za BBC kaže ekspert za nemački fudbal Rafael Honingštajn.

Nemci čine ozbiljne i snažne poteze, ne kriju da ga žele u A tim. Trenutno može da bira Englesku ili Nemačku”, kaže Rafael Honingštajn.

Bayern Jamal Musiala RB Leipzig Emil Forsberg
REUTERS/Andreas Gebert

Musijala je rođen u Nemačkoj od oca Britanaca poreklom iz Nigerije i majke Nemice. Kasnije se porodica preselila u Englesku. Bio je osam godina član Čelsijeve akademije pre nego što je u julu 2019. prešao u mladi tim Bajerna. Igrao je za sve mlađe selekcije Engleske počev od U15 do U21, ali je takođe igrao i za Nemačku selekciju U16.

Njegova majka je rekla Fudbalskoj Asocijaciji Nemačke da se on više neće ponovo prebaciti na omladinski nivo. Ako će ta odluka biti doneta, doneće se za seniiorski sastav”, kaže espert za nemački fudbal.

Musijala još uvek može da bira, ali čim zaigra za A selekciju jedne od zemalja u takmičarskoj utakmici, biće to nacija koju će predstavlja do kraja karijere.

Selektor Nemačke Lev je bio kod njega u Minhenu i rekao da bi voleo da ga vidi u nemačkoj selekciji”, dodao je Honingštajn.

Vezan za Engleze, ali i za Nemce

I Nemce i Engleze krajem marta očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Postavlja se samo pitanje kojoj zemlji je Musijala bliži?

Što se tiče njegovog identiteta, tačno je u sredini, odrastao je u Nemačkoj, zatim u Engleskoj, i oseća se prilično vezan za Englesku. Ali vratio se u Nemačku i u Bajernu pored sebe ima brojne nemačke saigrače”.

Nemci su učinili konkretan potez, sad se čekaju Englezi.

Biće zanimljivo videti šta će Musijala odlučiti“, zaključio je Rafel Honingštajn.

Komentari

Vaš komentar