Miodrag Radulović je novi selektor Crne Gore

Reprezentacije 28. dec. 202014:402 komentara
Podeli:
FSCG

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore je Miodrag Radulović. Mnogi su očekivali da će Faruku Hadžibegiću biti ponuđen nastavak saradnje posle plasmana u B diviziju Lige nacija, ali…

Ali, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore je doneo odluku da ne ponudi novi ugovor Hadžibegiću, a da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, selekciju Crne Gore predvodi Miodrag Radulović, koji je nedavno slovio kao opcija za mesto trenera u ekipi Sutjeske iz Nikšića.

Miodrag Radulović je prihvatio poziv predsednika Saveza, Dejana Savićevića, da preuzme nacionalni tim, a zatim je dobio i podršku članova Izvršnog odbora.

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore od 2007. do 2010. godine, sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vodio je zatim uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obeležio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine. Karijeru je kasnije gradio u inostranstvu, na klupama kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Najveće uspehe ostvario je kao selektor. Miodrag Radulović je predvodio selekciju Libana sa kojom se plasirao na šampionat Azije, prvi put u istoriji Libana.Sada će pokušati sa Crnom Gorom, u konkurenciji sa Holandijom, Norveškom, Turskom, Letonijom i Gibraltarom da stigne do prvog plasmana državnog tima na veliko takmičenje u istoriji.

Radulović je kratko bio selektor Mijanmara, a poslednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koji je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Radulović, bivši fudbaler Budućnosti, tokom duge karijere, u kojoj je bio član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore, trenirao je veliki broj sadašnjih reprezentativaca – Jovetića, Savića, Nikolu Vukčevića, Vešovića, Šćekića, Radunovića, Raspopovića… 

Miodrag Radulović je šesti selektor Crne Gore. Podsećanja radi, pre Faruka Hadžibegića, selekciju su vodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbaković.

Radulovića i Crnu Goru čekaju veliki izazovi od marta, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Crna Gora je u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

Prvi meč u kvalifikacijama za Mundijal je na programu 24. marta protiv Letonije u gostima, a zatim slede dva meča u Podgorici, protiv Gibraltara 27. i Norveške 30. marta.

Komentari

Vaš komentar