Vešović za SK: Srbija je favorit, ali pitamo se i mi

UEFA Nations League 25. jan. 201812:43 > 12:45
Podeli:
Getty Image

Posle žreba u Lozani poznato je da će u Grupi 4 Lige C Lige nacija biti Srbija, Crna Gora, Rumunija i Litvanija.

Prvi duel između Srbije i Crne Gore je na programu 11. oktobra u Podgorici, a drugi 17. novembra u Beogradu.

Marko Vešović je pomno pratio dešavanja u Lozani, a o rivalima u grupi je za Sport Klub rekao:

“Srbija je favorit i bez ikakve dileme najjača selekcija u grupi. Podatak da je Srbija izborila plasman na Mundijal dovoljno govori o kvalitetu našeg rivala u Ligi nacija. Rumuniju jako dobro poznajemo. Igrali smo sa njima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, znamo kako igraju i šta mogu. Što se Litvanije tiče moram da budem iskren da nemam nikakve informacije o kvalitetu rivala. Ali, ono što znam je da se radi o selekciji koja ne sme da se potceni da nam se ne bi dogodili iskustvo kao protiv Jermenije u kvalifikacijama za Mundijal”.

Vešović smatra da je pokretanje Lige nacija sjajan potez.

“Ja se iskreno radujem što ćemo imati priliku da se odigramo toliko kvalitetnih utakmica. Pored toga, pre početka Lige nacija odigraćemo i nekoliko prijateljskih mečeva. Rekao sam da je Srbija favorit, da je najjača selekcija u grupi, ali moram da naglasim da verujem u sebe i saigrače i da mogu da kažem da ćemo se i mi pitati kada je reč o borbi za prvo mesto” naglasio je novi igrač Legije iz Varšave.

Primarni cilj Crne Gore je plasman na Evropsko prvenstvo.

“Upravo tako. Tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo selektor Ljubiša Tumbaković i njegov tim su radili dva posla uporedo. Stvarili su tim i jurili rezultat. Prvi posao je odrađen maestralno, a što se drugog tiče slobodno mogu da kažem da nismo imali dovoljno sreće i iskustva da stignemo do Mundijala. Zadovoljan sam kao i svi u timu što je Tumbaković ostao selektor. Crna Gora sada ima jak tim, ima pozitvnu hemiju, pozitvnu energiju. Verujem da ćemo uspeti da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, verujem da ćemo postati prva generacija koja je odvela Crnu Goru na veliko takmičenje”, zaključio je Vešović.