Tumbaković za SK: Nisam ljut, ali sam razočaran

Podeli:
Getty images/Giuseppe Bellini

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković održao je redovni brifing sa novinarima nakon okupljanja državnog tima pred start Lige nacija i utakmica sa Rumunijom i Litvanijom.

Naravno tema broj jedan je bio Stevan Jovetić, koji je zbog povrede otkazao poziv, nije se pojavio na okupljanju i neće biti u sastavu tima protiv Rumuna, 7. septembra u Ploeštiju, kao ni protiv Litvanije, tri dana kasnije u Podgorici.

Nisam ljut na Jovetića, niti imam pravo da budem ljut. U pitanju je viša sila, ali iznenađen sam odlukom Jovetića. Imamo principe u radu koje smo uveli tokom prethodnih kvalifikacija za Mundijal. Često se čujem da igračima da proverim kako su, kako se osećaju, kakav im je status i timu, da li imaju probleme. Imao sam čvrsto obećanje da će neki fudbaleri biti ovde. Jovetić je u nedelju kasno uveče javio da neće doći i da je njegova povreda takva da traži mirovanje, kao i da će tek za dva dana početi da trči. Privilegija je voditi reprezentaciju i igrati za nju. Ponavljam, nisam ljut, ali sam malo razočaran” rekao je selektor Crne Gore za Sport Klub Ljubiša Tumbaković i nastavio:

Jovetić nije jedini problem. Drugi problem je Marušić koji je u Minhenu na pregledu i u utorak ćemo znati kakva je situacija i da li možemo da računamo na njega. To su stvari koje su zabrinjavajuće. Uz to, Vešović je došao povređen i neće biti spreman još dve tri nedelje. Đorđević je stigao iz Arsenala, ali ni on neće moći da igra dve nedelje, a pod znakom pitanja je i Janković iz Partizana. To nam naravno, remeti koncept i primorava nas na modifikaciju modela u igri”.

I pored svih problema, a nije ih malo, Tumbaković naglašava da ciljevi i ambicije neće biti menjani, kada su dueli koji slede u pitanju.

Pre par meseci smo pričali o ambicijama i naglasili da želimo plasman na Evropsko prvenstvo. Naglasio sam tada da iza nas stoji dve i po godine rada i da na tome, kao i na pozitvnoj energiji uz kvalitet koji imamo baziramo optimizam. Povrede nikoga ne mogu da učine srećnim, ali imamo na raspolaganju igrače koji mogu da odgovore zahtevima velikih utakmica i na plećima iznesu duele sa Rumunima i Litvancima. Ne mislim da u grupi u kojoj se nalazimo bilo ko može da dobije ulogu favorita uoči duela sa Crnom Gorom. To se odnosi na sve tri selekcije, Rumuniju, Srbiju i Litvaniju”, poručio je Tumbaković.

Crna Gora će Rumuniji gostovati u petak sa početkom u 20 časova i 45 minuta. Izvesno je da u sastavu tima neće biti Jovetića, Marušića, Vešovića, Đorđevića i Jankovića. Neko od njih, sem Jovetića naravno, bi mogao da se pojavi u timu protiv Litvanije tri dana kasnije u Podgorici.