"Ronaldo mi je rekao da sam zaslužio nagradu UEFA"

UEFA Nations League 7. sep 20181:46 > 2:00
Clive Mason, Getty Images Sport

Hrvatski vezista Luka Modrić, kojeg je nedavno UEFA proglasila za najboljeg igrača Evrope, izjavio je posle prijateljske utakmice protiv Portugalije, da mu je Kristijano Ronaldo čestitao na uspehu, iako su mediji prethodno pisali o njegovoj ljutnji zbog nedobijanja priznanja.

Prijateljske utakmica između Portugalije i Hrvatske završena je bez pobednika rezultatom 1:1, a iako u dresu domaćina nije bilo Kristijana Ronalda, o njemu se posle završetka puno pričalo. 

Pre nedelju dana na svečanosti UEFA u Monaku su dodeljene nagrade za najbolje igrače Lige šampiona za prethodnu sezonu, a laureat za najboljeg je otišao u ruke Modrića, a ne Ronalda, koji je bio možda važniji za sezonu Reala u elitnom takmičenju.

Bivši fudbaler Reala, a sada član Juventusa, nije došao na dodelu nagrada, pa se govorilo o njegovom besu zbog odluke da za najboljeg bude proglašen Modrić. Hrvatski fudbaler je međutim istakao da mu je Ronaldo čestitao i da ga je pohvalio zbog priznanja.

„Imam dobar odnos sa Kristijanom Ronaldom i tako će biti i u budućnosti. Individualna priznanja su važna, ali nisam opsednut njima. Kristijano mi je poslao poruku, čestitao mi je na nagradi i napisao je da je srećan zbog mene, da sam je zaslužio. Rekao je i da jedva čeka da se ponovo sretnemo“, istakao je hrvatski kapiten posle utakmice u Portugaliji.

Alex Caparros, Getty Images Sport