Krstajić posle pobede: Fokus mora da traje 90 minuta

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Srbija je pobedom startovala u Ligi nacija, a selektor Mladen Krstajić je donekle mogao da bude zadovoljan rezultatom Orlova, iako su Litvanci imali dobre šanse da dođu do boda u finišu meča.

Hteo bih da čestitam mojim igračima na zasluenoj pobedi, a fudbalerima Litvanije na fer i korektnoj igri. Očekivali smo tešku utakmicu jer Litvanija nije imala šta da izgubi, a igrali smo na terenu koji nam nije omogućavao da napravimo još bolju igru. Prvo poluvreme odradili smo sasvim korektno, zasluženo smo dali gol, imali još prilika, ali ima stvari koje moramo da popravimo. U nastavku smo počeli dobro, a onda nas je oko 60. minuta uhvatila mala nervoza. Došlo je i do prinudne izmene Kolarov- Rodić, a oni su imali neke polukontre koje nisu iskoristili.U poslednjih 15 minuta smo ušli nesigurno u završnicu meča, zbog nekih loših dodavanja koja ne smeju da se dešavaju i to su situacije iz kojih moramo da izvučemo pouke. Malo nas je u tu situaciju doveo neiskorišćeni drugi penal. Uglavnom, čeka nas Rumunija i očekujem da ekipa pokaže još jači karakter jer nas očekuje dobar protivnik„, rekao je selektor Srbije Mladen Krstajić.

Povezano

Osvrnuo se selektor Krstajić i na greške u odbrani:

Sve se dešavalo posle neiskorišćenog penala, posle čega Litvanci nisu imali šta da izgube. Usledile su duge lopte, polukontre, uvukla se nervoza, kao i nesigurnost.“

Nakon toga Krstajić je govorio i o predstojećem meču sa selekcijom Rumunije.

Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta, da imamo mirniji posed lopte. Nedopustivo je i da posle kornera za nas uslede kontre koje nam ugrožavaju gol. Ne treba da uđemo u trku sa protivnikom, tako da poslednjih 15 minuta treba da nam bude za nauk, da se ne ponove. Činjenica da je ova ekipa prvi put zajedno i da je bilo mnogo mladih igrača. Međutim, neke stvari ne mogu i ne smeju da se dešavaju, veoma je važno da igrač bude prisutan i ima koncentraciju svih 90 minuta. Radi se o individulanim greškama, ko ih ne ispravi neće igrati, ko ih ispravi igraće. Jednostavno, moramo imati koncentraciju svih 90 minuta. I to nema veze sa godinama, da li je u pitanju mlađi ili stariji igrač„, zaključio je Krstajić.