Petković: Liga nacija je odlična, klubovi da se naviknu

Podeli:
Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Meč koji će reprezentacije Belgije i Švajcarske odigrati u petak od 20.45 prvi je od dva koji će odlučivati o prvom mestu u grupi B lige A divizije Lige nacija. Selektor Švajcarske Vladimir Petković ocenio je takmičenje odličnim i pohvalio je UEFA.

Petković je na početku prokomentarisao navodni stav klubova prema Ligi nacija.

Čitao sam dosta o tome u poslednje vreme i normalno je da mnogi klubovi nisu saglasni sa Ligom nacija jer veruju da igrači za vreme reprezentativnih obaveza treba da se odmore. Ligu nacija smatram odličnim takmičenjem i veoma značajnim za nas. U Ligi A smo sa jakim protivnicima. Imamo priliku da sa njima igramo na istom nivou i da pokušamo da pobedimo„, istakao je Petković i dodao:

Mora da se ima strpljenja sa promenama sistema, da se analizira i da se na prikladan način primenjuje. Za sada sam veoma zadovoljan i pozitivno iznenađen. Vidim da je UEFA povećala nagradni fond za reprezentacije. Ako je to tačno, znači da je to dodatni motiv i bitno je za sve učesnike„.

Golman Jan Zomer ističe da je Belgija težak protivnik, ali je ipak optimističan.

Radujemo se tom susretu. Uvek je veliki izazov igrati protiv tako velike ekipe. Igrali su odlične mečeve protiv najjačih protivnika, skoro svi igrači su im zvezde u velikim ligama. Veliki izazov za nas, radujemo se, ali ne smemo da zaboravimo da i sami imamo veliki kvalitet. Rado se merimo sa velikim timovima„, istakao je Zomer.

Vezni fudbaler Arsenala Granit Džaka kazao je koga smatra najopasnijim iz redova protivničke ekipe.

Eden Azar je svakako jedan od najboljih. Imao je odličan start u sezoni. Jedan je od najboljih ne samo u Čelsiju, već i u Premijer ligi sa mnogo golova i asistencija. Poznajemo njegove kvalitete i znamo da je veoma opasan u napadu. Teško je zaustaviti ga, ali u prošlosti smo igrali protiv igrača njegovog kalibra. Večerašnja utakmica  ima veliki značaj za nas„, istakao je Džaka.

Prenos duela iz Brisela gledajte na Sport klubu 2.