Vešović: Naravno da je cilj pobeda u Viljnusu

Podeli:
Getty Image

Izabranici Ljubiše Tumbakovića arhivirali su meč sa Srbijom, zaboravili na poraz od 2:0 i okrenuli se duelu koji se igra u Viljnusu u nedelju sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

Litvanija će biti rival selekciji Crne Gore. U dosadašnja tri kola Litvanija nije osvojila nijedan boda, ali je u duelima sa Rumunijom, Srbijom i Crnom Gorom bila konkurentna, pokazala je da ume da igra fudbal, tako da selekciju Crne Gore očekuje jako težak zadatak na putu ka cilju, a to su tri boda koja Crnu Goru ostavljaju u trci za osvajanje prvog mesta u grupi.

Povezano

Naravno da je atmosfera malo poljuljana posle poraza od Srbije u Podgorici, ali daleko od toga da je narušena i da smo klonuli duhom. Protiv Srbije nismo odigrali onako kako znamo i umemo, rival je svoje šanse iskoristio, mi svoje nismo i meč je završen kako je završen“, rekao je Marko Vešović i nastavio:

Sve misli su usmerene ka duelu koji sledi sa Litvanijom. Očekuje nas jako težak posao, s obzirom da Litvanija ima kvalitetnu ekipu koja je uspešno parirala Srbiji i Rumuniji, a ni mi nismo lako stigli do pobede u Podgorici. Naravno da je cilj pobeda koja nas ostvalja u trci za osvajanje prvog mesta u grupi. Moramo da budemo strpljivi, pametni i disciplinovani kako bi opravdali ulogu favorita na papiru.

Selektor Ljubiša Tumbaković zbog isključenja na meču sa Srbijom neće sedeti na klupi Crne Gore. U sastavu tima neće biti, kao ni protiv Srbije, Stefana Savića, a zbog kartona meč sa Litvanijom će morati da preskoče Nikola Vukčević i Marko Janković.

Uoči četvtog kola Srbija ima sedam bodova, Rumunija je prikupila pet, Crna Gora četiri, a Litvanije je bez bodova.