Krstajić: Dominirali smo, novinarima se ne može ugoditi

UEFA Nations League 14. okt 201817:50 > 18:04
Ryan Pierse Getty Images

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić bio je zadovoljan igrom svojih fudbalera na meču protiv Rumunije u Ligi nacija (0:0), a posle utakmice je govorio i o svom izboru da ne napravi treću zamenu u Bukureštu.

Krstajić je u igru uveo Sergeja Milinković-Savića i Nemanju Miletića, a novinare je zanimalo zašto na terenu nije bilo još nekog ofanzivca, na primer Aleksandra Prijovića. 

„Na Svetskom prvenstvu smo rizikovali, pa ste me stavili na margine kako nemam pojma o fudbalu. Ni Bog vam više ne može ugoditi. To su odluke koje sam ja doneo, tako će biti i u buduće“, poručio je selektor Srbije novinarima. 

Povezano

Krstajić nije ništa zamerio ni Dušanu Tadiću na promašenom penalu.

„To je sastavni deo igre, takve stvari se događaju u fudbalu, ne mogu ništa da mu zamerim. Danas je bio kao u Podgorici, pravi kapiten i pravi vođa“, rekao je Krstajić.

Srbija je u Bukureštu imala terensku inicijativu, igrača više i nekoliko odličnih šansi, ali nije uspela da pobedi. 

„Mislim da smo imali kontrolu svih 90 minuta, mogli smo da napravimo i treću izmenu, ali smo ulaskom Sergeja dobili skok. Takmičarski se gleda, imamo još dve utakmice. Ponovo smo pokazali da smo ekipa u stvaranju, da imamo karakter, želju i htenje da ispunimo što smo zacrtali. Dominirali smo, promašili penal i igračima mogu da zahvalim i čestitam od srca. Možemo da budemo nezadovoljni na kraju zato što smo uzeli samo četiri boda“, zaključio je selektor izveštačima Srbije u Bukureštu.