"Crveni karton nije u redu, Srbi brzi i tehnički dobri"

Podeli:
Tony Feder/Getty Images

Selektor reprezentacije Rumunije Kozmin Kontra nije imao zamerku na suđenje arbitra Kevina Bloma na meču protiv Srbije u Ligi nacija (0:0), ali je istakao da njegov fudbaler Gabrijel Tamaš nije trebalo da dobije crveni karton.

Tamaš je u 44. minutu visoko podigao nogu, zakačio Mijata Gaćinovića kopačkom po glavi, a za to je dobio direktan crveni karton. Potom je Dušan Tadić bio neprecizan sa bele tačke. 

„Po novim pravilima, okej je što je dosuđen penal, ali to što smo dobili crveni karton i nije baš u redu. Zadovoljan sam igrom i svojim fudbalerima. Bilo je teško protiv brzih i tehnički dobrih protivnika. Dali smo sve od sebe i smatram da smo igrali veoma dobro. Utakmica je bila teška i videli smo dva različita poluvremena, upravo iz tog razloga. Igrali smo onako kako smo se dogovorili u prvom, bili uravnoteženi, napadali. Ali, posle penala i crvenog kartona je bilo drugačije. Morali smo da se reorganizujemo, pokušavali smo iz kontranapada i uglavnom smo se koncentrisali na odbranu“, rekao je Kontra.