Krstajić: Nastasić i Luka? Srbija iznad svega

Podeli:
SK

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ponovio je da vrata državnog tima nisu zatvorena za Matiju Nastasića i Luku Milivojevića.

Krstajić je u utorak objavio spisak igrača za poslednje dve utakmice grupne faze Lige nacija.

Na njemu ni ovoga puta nema defanzivca Šalkea i veziste Kristal Palasa, koji su saopštili da neće igrati za reprezentaciju dok je Krstajić selektor.

Žao mi zbog izjave Nastasića jer je dobar momak i igrač. To je njegov stav i bez obzira na izjave, na skeneru je. Kad bude opet hteo da igra, biće pozvan. Do tada je suludo pričati više o tome„, poručio je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Slično mišljenje srpski strateg ima i o Milivojeviću, koji je nedavno u intervjuu za Sport Klub opširno govorio o povratku u tim Orlova.

Prešao sam preko one prve izjave zato što nisam sujetan, ali me je ova nova iznenadila. Srbija mora da bude iznad svega. Nisam zlopamtilo, ali držim se svojih stavova. Nemam problem da u martu bude interesantan za naš tim. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena„.

Na spisku se posle duže vremena nalazi Ljubomir Fejsa, a u tim se vratio i Luka Jović.

Pozvali smo 26 igrača jer Rodić ima kartone, a imamo još šest njih koji su opterećeni opasnosti da ne nastupe protiv Litvanije iz istog razloga. Jović je zaslužio poziv dobrim igrama, a ranije nije bio zbog obaveza u mladoj selekciji. Tu je Fejsa, koji ima ljudske i igračke kvalitete i naša je sveža krv u ovom periodu„.

Srbija dočekuje Crnu Goru 17. novembra, a tri dana kasnije Litvaniju.

Glavni cilj je Evropsko prvenstvo, postoje dva modela. Pri kraju smo prvog dela Lige nacije, imamo veliku šansu da budemo prvi i sve je u našim rukama. Sami odlučujemo sudbinu i treba da budemo fokusirani kako bismo docekali mart sa dve opcije“, zaključio je Krstajić.

Posle četiri utakmice, Orlovi zauzimaju prvo mesto na tabeli grupe C4 sa osam bodova, jednim više od Crnogoraca, a dva od Rumunije.