Petković: Kako je u glavi, tako je i u nogama

Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković istakao je da je da je njegov tim spreman i dobro raspoložen za predstojeću polufinalu utakmicu Lige nacija sa Portugalom.

Niko nije umoran, svi su došli željni da igraju za reprezentaciju. Šaćiri je, recimo, pre samo nekoliko dana osvojio Ligu šampiona, a došao je ovde nasmejan i jedva čeka da trenira. Znate, u fudbalu mnogo toga ide iz glave. Ako se dobro osećate u glavi, onda se dobro osećate i u nogama. Svi znaju da je ovaj turnir veoma važan, da bi nam titula mnogo značila u svakom smislu i igrači će dati i poslednji atom snage. Oni su srećni što su ovde i svi koji su ovde daće sve od sebe da dobijemo ovaj turnir“, istakao je Petković i dodao:

Istina je, mnogi su bili skeptični povodom Lige nacija, mnogi su se pitali čemu uopšte služi ovaj turnir, a ispostavilo se da je veoma zanimljiv. Svi su videli takmičarski značaj, svi su želeli da pobede, oni u prvoj grupi su želeli na završni turnir, dok su oni iz ostalih grupa želeli da budu prvi i uđu u rang više. Svi su srećni što su ovde, mi smo srećni što smo na finalnom turniru, veoma cenimo Ligu nacija. Mislim da ovo takmičenje ima veoma veliki potencijal, može da bude još popularnije u budućnosti, da donese više reklama i sponzora i za nas bi bilo lepo da budemo prvi šampioni. Možda je na početku bilo komplikovano šta znači prvo, a šta poslednje mesto u grupi, ko gde ide, ko šta dobija, ko šta gubi, ali to se sada iskristalisalo. I nama i navijačima je sve jasno, tako da sada možemo da se posvetimo fudbalu i igri“.

Vezista Arsenala Granit Džaka, iako tužan zbog izgubljenog finala Lige Evrope protiv Čelsija, sada gleda unapred ka novim izazovima.

Naravno da mi je teško palo što sam izgubio finale LE sa Arsenalom i to što nismo izborili plasman u Ligu šampiona. Ali, to je sada zaboravljeno, fokus je na ovom takmičenju. Ovde sam da predstavljam Švajcarsku i da se borim za trofej Lige nacija. Što se desilo, desilo se, i nadam se da možemo da uzmemo titulu“, istakao je Džaka.

Upitan da li bi, u slučaju da mora da bira jedan trofej, odabrao onaj na Rolan Garosu za Rodžera Federera ili ovaj trofej Lige Nacija, golman Jan Zomer jer rekao:

Iskreno, ako moram da odgovorim, onda bismo uzeli oba. Lepo bi bilo uzeti i Rolan Garos i Ligu nacija i mislim da imamo solidne šanse da osvojimo i jedno i drugo, zašto da ne“, smatra 30-godišnjak.

Portugal i Švajarska snage će odmeriti u sredu od 20.45, dok je duel drugog polufinalnog para između Holandije i Engleske rezervisan za četvrtak u isto vreme. Obe utakmice čekaju vas na Sport Klub.