Žreb za Ligu nacija od 18.00 na TV Nova sport

UEFA Nations League 3. mar 202011:50 > 11:53
Podeli:
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Žreb za Ligu nacija na programu je od 18 časova u Amsterdamu, uz direktni prenos na TV Nova sport.

Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu divizije B, u kojem su još selekcije Škotske, Norveške i Finske, pa su to ekipe sa kojma Orlovi ne mogu da se sastanu. Potencijalni rivali iz prvog šešira su Rusija, Austrija, Vels i Češka, treći šešir čine Slovačka, Turska, Irska i Severna Irska, a četvrti Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunija.

Sport Klub Printscreen

Državni timovi Hrvatske i BiH nalaze se u najkvalitetnijem šeširu na žrebu. Svetski vicešampioni su u četvrtoj grupi A divizije zajedno sa Nemačkom, Poljskom i Islandom. Iz prvog šešira Hrvatskoj prete Portugal, Holandija, Engleska i Švajcarska. U drugi ‘bubanj’ su smešteni Belgija, Francuska, Španija i Italija, a u treći BiH, Švedska, Danska i Ukrajina

Sport Klub Printscreen

Crna Gora je u prvom šeširu, u kojem su još selekcije Grčke, Albanije i Gruzije, a Severna Makedonija je u drugom, zajedno sa reprezentacijom Fudbalskog saveza Kosova, Belorusijom i Kiprom.

U trećem šeširu C divizije su Estonija, Slovenija, Litvanija i Luksemburg, a u četvrtom Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan i Moldavija.

Sport Klub Printscreen

Promenjen je format takmičenja – u divizijama A, B i C igraće po 16 reprezentacija (četiri grupe po četiri), a u D diviziji biće smešteno sedam reprezentacija. Pobednici grupa u svakoj od divizija idu na završne turnire u kojima će se boriti za titulu (A divizija) ili za plasman u bolju diviziju.

Utakmice grupne Lige nacija igraće se u septembru, oktobru i novembru 2020. godine posle toga slede finala u junu 2021. godine i baraž u martu 2022. kroz koji dve ekipe mogu da obezbede plasman na Mundijal. Kako? Dva pobednika grupa koji ne obezbede plasman na SP na uobičajeni način naći će se u spomenutom baražu koji će brojati 12 timova.

Iako je tadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić rekao da je Liga nacija takmičenje koje nije prioritet i da nije bitno, sada je jedini put Orlova ka Euru upravo kroz baraž tog takmičenja.

U premijernom izdanju Lige nacija trijumfovao je Portugal, koji je u finalu pobedio Holandiju.

Direktan prenos manifestacije iz Amsterdama na programu je od 18 sati na TV Nova sport.