Kramarić: Pišu gluposti, da smo igrali preko one stvari

Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić prokomentarisao je dva poraza kojima je Hrvatska otvorila drugo izdanje Lige nacije kao dva potpuno različita nastupa.

Izabranici Zlatka Dalića izgubili su prvo u Portugalu 4:1, a zatim u Francuskoj 4:2.

U prvom je najveći problem što nismo bili najbolje pripremljeni, nismo sredili glave za tu utakmicu. Protiv Francuske smo odigrali veoma dobro prvo poluvreme, a onda doživeli šok jer su oni iskoristili jedine dve prilike koje su imali. Malo im je i sudija pomogao da unište tu utakmicu. Ne znam zašto se pravi tolika drama što smo izgubili od Portugala i Francuske. Budimo realni, izgubili bismo i sa Modrićem„, rekao je Kramarić i dodao:

Hrvatska nije na nivou na kom je Francuska i nikada nije ni bila. Pišu se gluposti da nismo hteli, da se nismo borili, da smo igrali preko one stvari. To u životu nisam video. To ne postoji u sportu. Analize zašto smo olako primali golove treba ostaviti selektoru. Ponoviću samo da smo se pošteno borili„, rekao je 29-godišnji napadač Hofenhajma za „Sportske novosti“.

Kramarić je protiv Portugala u igri proveo 74 minuta, dok je protiv Francuske odigrao celu utakmicu.

Poslednji put je gol u dresu reprezentacije postigao u martu 2019. godine protiv Azerbejdžana, a posle toga je zbog povrede odigrao samo još pet utakmica.