Šaćiri ipak negativan na koronavirus, Akanji zaražen

UEFA Nations League 8. okt. 202014:08 > 14:11
Podeli:
Alex Livesey Getty Images Sport

Fudbalski savez Švajcarske u utorak je objavio informaciju da je Đerdan Šaćiri pozitivan na koronavirus, u četvrtak je test prvotimca Liverpula bio negativan.

„U četvrtak ujutru (8. oktobra) dobili smo rezultate testova na koronavirus članova A reprezentacije. U sredu su ponovo testirani svi igrači i članovi tima. Pozitivan test dobio je samo Manuel Akanji. Svi ostali rezultati, uključujući i onaj Đerdana Šaćirija, su negativni“, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Švajcarske.

Šaćiri je bio pozitivan nakon testiranja obavljenog po dolasku na okupljanje reprezentacije i dva dana proveo je u samoizolaciji.

Iz FS Švajcarske naveli su da je odluka o tome da li će on moći da igra u subotu biti na zdravstvenom komitetu UEFA. U svakom slučaju Šaćiri putuje u Španiju sa ekipom. Manuel Akanji je u samoizolaciji.

Švajcarska tokom ove pauze igra protiv Španije (10.10.) i Nemačke (13.10.), oba meča kao gost.

Cela Srbija može besplatno da gleda reprezentaciju Srbije uz EON. Kreirajte promo nalog na sr.eon.tv/srbija od 8. oktobra i uživajte u vikendu zabave i sporta. SBB vam poklanja dve utakmice reprezentacije i ceo vikend najtraženijeg sadržaja.