"Adama i Ansu? I te kako mogu da igraju zajedno"

Podeli:
Octavio Passos/Getty Images

Selektor španske reprezentacije Luis Enrike ima veliki izbor kvalitetnih igrača u redovima „Crvene furije“. Pred meč Lige nacija sa selekcijama Švajcarske i Ukrajine, bivši trener Barselone govorio je o dvojici neiskusnih, ali talentovanih fudbalera.

Španija se trenutno nalazi na prvom mestu grupe 4 u okviru Lige A sa četiri osvojena boda iz dva meča, druga je Ukrajina sa tri boda, Nemačka je osvojila dva, dok su Švajcarci upisali tek jedan.

Mnogi su se pitali kako će izgledati napad Španije ako u njemu budu nastupali 17-godišnji krilni igrač Barselone Ansu Fati i snažni fudbaler Vulverhemptona Adama Traore.

Naravno da Ansu i Adama mogu da igraju zajedno. Svi igrači u našoj reprezentaciji su kompatibilni jedni sa drugima. Moj problem je što mogu u tim da stavim samo jedanaestoricu fudbalera u jednom trenutku“, izjavio je Luis Enrike.

Nemam igrača koji se koncepcijski ne slažu – Adama i Ansu definitivno odgovaraju jedan drugom“, rekao je 50-godišnji trener.

Ansu Fati je rođen u Gvineji Bisao, dok je Adama Traore rođen u Španiji, ali su mu roditelji iz Malija. Međutim, obojica supertalentovanih fudbalera odabrali su da nastupaju za španski nacionalni tim.