“Trudićemo se da mreža miruje protiv Luksemburga”

Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Fudbaleri Crne Gore imaju maksimalan učinak posle tri runde u C diviziji Lige nacija. Pobedili su Kipar sa 2:0, Luksemburg sa 1:0 i Azerbejdžan sa 2:0, što znači da ni golman Milan Mijatović za sada nije vadio loptu iz mreže.

Daleko najviše posla je imao protiv Luksemburga u gostima, gde je bio jedan od junaka meča. Skinuo je nekoliko zicera rivalu, a kazna za promašaje je stigla u vidu gola, koji je sa bele tačke postigao Fatos Bećiraj.

Luksemburg je naredni rival Crne Gore. Utakmica je na programu 13. oktobra sa početkom u 20 časova i 45 minuta, a cilj izabranika Faruka Hadžibegića je da stignu do još jedne pobede, kojom bi praktično osigurali prvo mesto u grupi i ostvarenje primarnog cilja, a to je plasman u viši rang takmičenja.

Svi u timu dišemo kao jedan. Ostvarili smo maksimalan učinak posle tri runde takmičenja, a sve nas raduje da imamo mnogo prostora za napredak, kao i činjenica da nismo nijednom morali da vadimo loptu iz mreže u dosadašnjem delu Lige nacija. Nadam se i verujem da će tako biti i u duelu koji sledi protiv Luksemburga”, rekao je golman Crne Gore Milan Mijatović i nastavio:

Daleko najviše problema smo imali u gostima protiv Luksemburga. Rival je maksimalno iskoristio činjenicu da nismo u optimalnoj formi, da nismo dovoljno fizički spremni. Uz to, nismo imali ni svežine, jer smo par dana ranije gostovali na Kipru. Baš smo bili na mukama, nekoliko opasnih situacija smo uspeli da otklonimo, a za veliku borbenost smo nagrađeni golom i pobedom u zaostavnom vremenu”.

Milan Mijatović se kao i svi ljubitelji fudbala u Crnoj Gori nada da će epilog duela koji sledi, biti isti kao i u Luksemburgu, ali da će odnos snaga na terenu biti drugačiji.

Maksimalno smo fokusirani na meč koji sledi. Ponovo nećemo biti u kompletnom sastavu, ali je jako bitno da se u tim vraća Stefan Savić, komandant odbrane. Duel sa Luksemburgom je finale pre finala. Pobeda nam širom otvara vrata ka osvajanju prvog mesta i ostvarenju cilja, a to je plasman u viši rang takmičenja”.

Utakmica između Crne Gore i Luksemburga igra se 13. oktobra sa početkom u 20 časova i 45 minuta, a sve utakmice Lige nacija možete da pratite na kanalima Sport Kluba.