Ristić: Prvo Turska, pa fokus na Škotsku

UEFA Nations League 13. okt 202011:04 > 11:24
Fudbalski savez Srbije

Nije Mihajlo Ristić mogao da zabeleži bolji debi za „A“ reprezentaciju Srbije. Fudbaler francuskog Monpeljea odigrao je po levoj strani svih 120 minuta u pobedi protiv Norveške 2:1 u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Fudbalski savez Srbije

Nije bio najlakši i najjednostavniji način da se debituje za nacionalnu selekciju. Utakmica jako teška, odgovornost velika. Srbija je zemlja fudbala. Na kraju je sve ispalo sjajno. Prva utakmica, odličan rezultat i što je najvažnije prošli smo u finale baraža za Evropsko prvenstvo“, rekao je Ristić.

Srbija je u Norveškoj odigrala jednu od najboljih utakmica u poslednjih nekoliko godina.

Jako zahtevna utakmica i na fizičkom i na mentalnom planu. Mislim da smo kontrolisali utakmicu svih 120 minuta. Ključ je bio u našim rukama. Imali smo određene padove i oscilacije u igri, ali ništa značajno. Mislim da je rezultat mogao da bude i ubedljiviji, ali zadovoljni smo i ovako“, priseća se Ristić dešavanja u Oslu.

Povezano

Poslednja prepreka na putu ka šampionatu Starog kontinenta biće Škotska 12. novembra u Beogradu.

Ne razmišljamo o Škotima. Imamo u sredu utakmicu sa Turskom u okviru Lige nacija . Biće vremena da pričamo o duelu sa Škotskom

Sjajan utisak protiv Norveške pokvaren je porazom od Mađarske na domaćem terenu u Ligi nacija

Videlo se protiv Mađarske da smo emotivno i fizički ispražnjeni. Ne vredi da se mnogo vraćamo na taj meč“

Ristić je zadovoljan atmosferom u taboru reprezentacije.

Mnogo momaka znam od ranije. Igrali smo u mlađim selekcijama zajedno i ovde se okupljali. Bilo je divno prisetiti se tog okruženja. Sve je kao i tada, možda i za nijansu bolje“, kaže igrač Monpeljea.