Meč Engleske i Islanda pod znakom pitanja

Podeli:
Jack Thomas/Getty Images

Dok Srbija muči administrativnu muku oko dovođenja igrača iz Italije, duel Engleske i Islanda je pod znakom pitanja zbog novih ograničenja nametnutih u Ujedinjenom kraljevstvu po pitanju putovanja.

Novembarska reprezentativna pauza svim selekcijama donosi muke po pitanju organizacije dolaska igrača. Englezi imaju sličan problem, ali dosta složeniji, jer zbog novih restrikcija koje je objavila tamošnja Vlada može da se dogodi da Island ne bude u mogućnosti da uđe u zemlju i dođe na zakazanu utakmicu.

U Ujedinjenom kraljevstvu od pre nekoliko dana je na snazi pravilo o karantinu od 14 dana za sve koji dolaze u zemlju iz Danske, a dodatni problem predstavlja činjenica da je svima koji nisu državljani zabranjen ulazak sa teritorije ove države. Profesionalni sportisti nisu isključeni iz ovog pravila.

A Islanđani upravo takav plan za put imaju – trebalo bi da otputuju u Kopenhagen gde igraju protiv Danske i odatle dolaze na sledeći meč sa Engleskom, za London.

Kakva će sudbina ovog duela biti, ostaje da vidimo. Ako sve bude prema ranije napravljenim planovima Engleska će dočekati Island 18. novembra u 20:45 u okviru šestog kola Lige nacija.